Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Φλερτ» VW – Ford στην αυτόνομη οδήγηση

Ελλάδα 1:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Φλερτ» VW – Ford στην αυτόνομη οδήγηση

ΝΕΑ

«Φλερτ» VW – Ford στην αυτόνομη οδήγηση

ΝΕΑ

Μετά τα φορτηγά φαίνεται πως η αυτόνομη οδήγηση είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει πεδίο συνεργασίας για VW και Ford.

Advertisement
Advertisement

Η αυτόνομη οδήγηση φαίνεται πως θα αποτελέσει την αφορμή για να συνεργαστούν στενότερα οι όμιλοι VW και Ford.

Το σημαντικό είναι ότι τα όποια προβλήματα υπήρχαν στη μεταξύ τους συνεργασία έχουν ξεπεραστεί και οι δύο εταιρείες προσβλέπουν σε μία ολοκληρωμένη συνεργασία που θα δημιουργήσει έναν παγκόσμιο κολοσσό στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Advertisement
Advertisement

Είναι γνωστό ότι η αυτόνομη οδήγηση έχει αναδειχθεί ως βασικό πεδίο μάχης μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς, όπως όλα δείχνουν, θα αποτελέσει το επόμενο στάδιο της ηλεκτροκίνησης. Το σίγουρο είναι ότι για να υλοποιηθούν αυτά τα προγράμματα πρέπει να επενδυθούν πολλά δισεκατομμύρια από της αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς και άπειρες εργατοώρες.

Ήδη από τον προηγούμενο Ιανουάριο η VW και η Ford ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την εξέλιξη των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, που όπως δείχνουν τα πράγματα θα είναι το πρώτο κομμάτι της αυτοκίνησης που θα εξελιχθεί.

H χρήση της υψηλής τεχνολογίας θα χρειαστεί τεράστια ποσά για την ανάπτυξη στον χώρο του αυτοκινήτου καθώς θα διαρκέσει πολύ περισσότερα χρόνια απ’ ότι αρχικά είχε προβλεφθεί.

Advertisement

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ford, Jim Hackett, δήλωσε ότι τα αυτόνομα αυτοκίνητα και άλλες αναδυόμενες υπηρεσίες κινητικότητας θα μπορούσαν αποτελέσουν μια αγορά ύψους 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων!

Η Volkswagen και η Ford, οι οποίες συμφώνησαν να συνεργαστούν στα φορτηγά και στα pickups νωρίτερα φέτος, συζητούν να επενδύσουν από κοινού και στην Argo AI, η οποία αποτελεί ένα αυτοματοποιημένο σύστημα εκκίνησης των οχημάτων που υποστηρίζεται από τη Ford.

Advertisement

Η επένδυση για την Argo, σύμφωνα με πληροφορίες, υπολογίζεται σε 4 δισ. δολάρια.

Στελέχη της Ford δήλωσαν ότι οι συνομιλίες της με τη Volkswagen βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Η VW αρνήθηκε να σχολιάσει σε τι φάση βρίσκονται οι συνομιλίες.

Advertisement