Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το φιλανθρωπικό έργο της McLaren 720S

Ελλάδα 8:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το φιλανθρωπικό έργο της McLaren 720S

ΝΕΑ

Το φιλανθρωπικό έργο της McLaren 720S

ΝΕΑ

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά βρετανικά supercar, η McLaren 720S, σε μία και μοναδική χρωματική απόχρωση, δημοπρατήθηκε στην Αμερική, με το ποσό που συγκεντρώθηκε να διατίθεται σε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα για παιδιά.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, η McLaren720S που βλέπετε στις φωτογραφίες αποτέλεσε ένα από τα highlights της εκδήλωσης Winter Wine Festival, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο στην πόλη Naples της Φλόριντα. Ο λόγος ήταν ότι το βρετανικό supercar δημοπρατήθηκε για φιλανθρωπικούς σκοπούς, με την τιμή της να φτάνει τελικά τα 523.300 ευρώ.

Το ιδιαίτερο της 720S ήταν ότι το τμήμα της φίρμας, MSO (McLaren Special Operations), ανέλαβε τη φροντίδα του αυτοκινήτου, με κύριο χαρακτηριστικό το κόκκινο χρώμα του αμαξώματος «Nerello Red», εμπνευσμένο από την ομώνυμη ποικιλία σταφυλιού που καλλιεργείται σε μία συγκεκριμένη περιοχή της Σικελίας.

MSO-Bespoke720S-03-chariatis-640

Advertisement

Άλλα χαρακτηριστικά της μοναδικής αυτής McLaren 720S είναι η χρήση carbon τόσο εξωτερικά, όσο και στο ντυμένο με καφέ δέρμα Saddle Brown εσωτερικό και το λογότυπο με την απεικόνιση ενός σταφυλιού, στα προσκέφαλα. Θυμίζουμε ότι κάτω από το καπό της 720S βρίσκεται ένας twin-turbo V8 κινητήρας 4,0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 720 ίππους, ολοκληρώνoντας το 0-100 km/h σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα, σε 7,8 δευτερόλεπτα έχει φτάσει τα 200 km/h, ενώ η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 341 km/h.