Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με Fiat Tipo στη Σουηδία ο Πάπας

Ελλάδα 1:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με Fiat Tipo στη Σουηδία ο Πάπας

ΝΕΑ

Με Fiat Tipo στη Σουηδία ο Πάπας

ΝΕΑ

Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου του Α’ στη Σουηδία είναι μόλις η δεύτερη για Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας στη συγκεκριμένη χώρα και η πρώτη μετά το ταξίδι του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β’ το 1989. Όπως συνηθίζει, ο Πάπας Φραγκίσκος δεν χρησιμοποίησε το θωρακισμένο popemobile για τις μετακινήσεις του, αλλά ένα… ταπεινό Fiat. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ένα Tipo hatchback, το οποίο έφερε την πινακίδα SCV 1 (Status Civitatis Vaticanae, δηλαδή Κράτος του Βατικανού).

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το ταξίδι του Ποντίφικα είναι μία χειρονομία συμφιλίωσης με τους Λουθηρανούς, που εδώ και… 499 χρόνια δεν έχουν σχέσεις με το Βατικανό. Η Θρησκευτική Μεταρρύθμιση άρχισε στη Γερμανία το 1517, όταν o ιερέας Μαρτίνος Λούθηρος θυροκόλλησε τις 95 θέσεις του στην είσοδο της μητρόπολης της Βιτεμβέργης, ερχόμενος σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Πάπα και τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία.

«Πρέπει να κοιτάζουμε με αγάπη και ειλικρίνεια το παρελθόν μας, αναγνωρίζοντας τα λάθη και ζητώντας συγχώρεση», ανέφερε σε δήλωση του ο Πάπας Φραγκίσκος. Αναγνώρισε μάλιστα τα θετικά σημεία της μεταρρύθμισης, σε μία κίνηση που έφερε πιο κοντά τους Καθολικούς και τους Λουθηρανούς.

Advertisement
Advertisement