Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ferrari ή Mercedes-AMG; – Ο Hamilton απαντά…

Ελλάδα 22:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari ή Mercedes-AMG; – Ο Hamilton απαντά…

ΝΕΑ

Ferrari ή Mercedes-AMG; – Ο Hamilton απαντά…

ΝΕΑ

Ο Lewis Hamilton έκανε μια αρκετά τολμηρή δήλωση τελευταία. Μιλώντας σε γνωστό περιοδικό, ανέφερε συγκεκριμένα: “Γιατί η Ferrari κατασκευάζει αυτά τα supercars; Μπορούμε κι εμείς ως Mercedes-AMG, να κατασκευάσουμε ένα καλύτερο αυτοκίνητο από αυτούς “.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ο Hamilton δήλωσε ότι πιέζει την Mercedes-Benz “τόσο πολύ καιρό” για την κατασκευή ενός σωστού supercar. Αυτό μας κάνει να ξύνουμε τα κεφάλια μας λίγο, επειδή σκεφτόμαστε μια καθαρή σύγκριση του Project One με τα προηγούμενα supercars της Mercedes και αισθανόμαστε αρκετά γεμάτοι αυτοπεποίθηση ότι τα αυτοκίνητα του χθες επίσης πληρούσαν τις προϋποθέσεις για super staus, ειδικά το επικό CLK GTR.

Υποψιαζόμαστε ότι ο Hamilton μιλάει για την τρέχουσα γενιά των hypercars όπως η Porsche 918, η McLaren P1 και ναι, η Ferrari LaFerrari, τα οποία διαθέτουν υβριδική τεχνολογία αιχμής που τυλίγεται σε πακέτα που έχουν περάσει από δεκαετίες αγωνιστικής εμπειρίας. Ή ίσως μιλάει για τη Ferrari F50 – ένα όχημα σχεδιασμένο για να είναι αυτοκίνητο της F1 για το δρόμο, αλλά, σύμφωνα με μερικούς, δεν ήταν ούτε ένα καλό αυτοκίνητο ούτε μια σωστή αναπαράσταση της F1 στο δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Mercedes-amg-project-one-tsiro-640

Φυσικά, η καρδιά του Project One της AMG είναι μια «καρδιά» κατευθείαν από τις προσπάθειες του κατασκευαστή στην F1. Όπως η F50, η αποστολή της ήταν να προσφέρει μια εμπειρία F1 για το δρόμο και από αυτό που έχουμε δει μέχρι τώρα, θα μπορούσε να αποδώσει καλά. Αυτό μας γεννά το ερώτημα: Μπορεί η Mercedes-Benz να χτίσει πραγματικά ένα καλύτερο supercar από τη Ferrari; Ευτυχώς, αυτό είναι ένα από αυτά τα θαυμάσια σενάρια όπου ακόμα κι αν κάποιος χάνει, όλοι τελικά κερδίζουμε…