Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

F1 GP Άμπου Ντάμπι: Μπροστά ο Bottas στο FP2

Ελλάδα 15:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Άμπου Ντάμπι: Μπροστά ο Bottas στο FP2

ΝΕΑ

F1 GP Άμπου Ντάμπι: Μπροστά ο Bottas στο FP2

ΝΕΑ

Ο Valtteri Bottas σημείωσε την καλύτερη περίοδο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Abu Dhabi.

Advertisement
Advertisement

Ο Φινλανδός ήταν ταχύτερος του teammate του, Lewis Hamilton, με τη Mercedes να κάνει το 1-2 στη δεύτερη πράξη του δέκατου-έβδομου και τελευταίου αγωνιστικού τριημέρου του παγκόσμιου πρωταθλήματος Formula 1.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η Yas Marina υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς στο δειλινό. Με τη θερμοκρασία αέρα στους 24 βαθμούς Κελσίου ενώ εκείνη του οδοστρώματος είχε πέσει καθώς έπεφτε και ο ήλιος – στο ξεκίνημα της διαδικασίας ήταν στους 31 (έπεσε στους 26 μέχρι το τέλος της περιόδου).

Στο ξεκίνημα του FP2 όλοι οι οδηγοί είχαν στη διάθεσή τους ένα σετ από τα πρωτότυπα ελαστικά της Pirelli για το 2021, με το οποίο έπρεπε να κάνει ο καθένας οκτώ χρονομετρημένους γύρους. Τα συγκεκριμένα ελαστικά, ήταν αντίστοιχα της φετινής γόμας C4 που στον αγώνα αυτής της εβδομάδας λογίζεται ως η μέση γόμα.

Ο Bottas έδειξε από νωρίς το δρόμο, την ώρα που ο Hamilton που επιστρέφει μετά την περιπέτεια με τον κορωνοϊό Covid-19 (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ), έδειχνε με το καλημέρα στην 90λεπτη διαδικασία, πιο κοντά στο ρυθμό που μας έχει συνηθίσει.

Advertisement

Κι όταν τα πρωτότυπα ελαστικά έδωσαν τη θέση τους στα φετινή, με τη μέση γόμα οι Mercedes κατέβηκαν ακόμα πιο χαμηλά, με τον Bottas στο 1.36.276 και τον Hamilton δύο δέκατα μακριά.

Χρειάστηκε να περάσουν 35 λεπτά για να δούμε έναν ανταγωνιστικό χρόνο από τη Red Bull και τον Max Verstappen, με τον Ολλανδό να είναι μισό δευτερόλεπτο μακριά από τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

Advertisement

Στα μισά της διαδικασίας οι Mercedes έβαλαν τα μαλακά αλλά δεν είδαν βελτίωση στους χρόνους. Είκοσι λεπτά πριν το φινάλε, ο George Russell προδόθηκε από την υβριδική μηχανή της Mercedes στο πίσω μέρος της Williams, ενώ στιγμές μετά, συνέβη το ίδιο με τον Kimi Raikkonen.

Μόνο που στην περίπτωση του Φινλανδού, το πίσω μέρος της Alfa Romeo τυλίχθηκε στις φλόγες, με τον Iceman να βοηθά τους κριτές στην προσπάθεια απόσβεσης της φωτιάς.

Αυτό το συμβάν έφερε καθεστώς κόκκινης σημαίας, αν και στα ελεύθερα δοκιμαστικά αυτό δεν σημαίνει πως σταματά το χρονόμετρο. Η πράσινη σημαία ήρθε με 5 λεπτά ακόμα στο τιμόνι και το μοναδικό αξιοσημείωτο εκεί, ήταν το πρόβλημα στις αλλαγές σχέσεων στο κιβώτιο, που ακινητοποίησε τον Hamilton στο pit lane.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
King Lewis: Η αποκλειστική συνέντευξη του Hamilton στο NewsAuto

Romain Grosjean: Ο οδηγός που βγήκε ζωντανός από την πύρινη κόλαση

Αποκλειστική συνέντευξη του οδηγού του Safety Car της F1, Bernd Maylander!