Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το εξωφρενικό κόστος συντήρησης της McLaren F1 (+VIDEO)

Ελλάδα 22:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το εξωφρενικό κόστος συντήρησης της McLaren F1 (+VIDEO)

ΝΕΑ

Το εξωφρενικό κόστος συντήρησης της McLaren F1 (+VIDEO)

ΝΕΑ

Πραγματικά, κανείς και τίποτα δεν μπορεί να περιγράψει το ξάφνιασμα του ιδιοκτήτη που «πέφτει» στα βαθιά αποκτώντας ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που έχει προσαρμοστεί για να πάρει έγκριση τύπου όπως είναι η McLaren F1, όταν θα έρθει η ώρα της τυπικής συντήρησης. Αυτή την περίπτωση μας περιγράφει ένας πρώην «ευτυχής κάτοχος» στο video που ακολουθεί.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Advertisement
Advertisement

Το να έχεις στην κατοχή σου ένα αυτοκίνητο σαν την McLaren F1, προϋποθέτει τη διάθεσή σου να πληρώσεις πολύ περισσότερα για τη συντήρησή του. Ενώ ήδη έχεις καταθέσει ένα πολύ σεβαστό ποσό για την απόκτησή του. Έτσι είναι αυτά όμως.Το πόσο μεγάλα είναι τα ποσά που απαιτούνται για τη συντήρηση, είναι ένα θέμα που το έμαθε με το σκληρό τρόπο ο Bruce Weiner που αγόρασε τη δική του έναντι του ποσού των 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό που δεν μπορούσε να φανταστεί όταν αγόραζε αυτό το αγωνιστικό με περιβολή supercar, ήταν το πόσο μεγάλο είναι το κόστος για να το συντηρεί.

nrm_1418519726-ml000043_boi-530

Ενδεικτικά, αναφέρουμε πως για την αντικατάσταση του ρεζερβουάρ των καυσίμων της F1, απαιτείται ένα ποσό της τάξεως των 100.000 δολαρίων, που όμως δεν κατατίθεται άπαξ. Καθώς πρόκειται για ειδική κατασκευή με κυψέλες καυσίμου, το συγκεκριμένο ανταλλακτικό πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 2-3 χρόνια ανεξαρτήτως χιλιομέτρων που διανύει το αυτοκίνητο! Ομοίως και ο συμπλέκτης, του οποίου το κόστος όμως είναι μικρότερο- περίπου 50.000 δολάρια.

Advertisement

sublime_aerodynamics_boi-640

Αυτά τα εξωφρενικά περιγράφει στο video που ακολουθεί, ο άνθρωπος που –προφανώς- έσπευσε να ξεφορτωθεί το κοστοβόρο supercar, που τον έκανε μέσα σε λίγους μήνες να καταλάβει γιατί η τιμή αγοράς του ήταν «λογική».

Advertisement