Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Έξυπνο πορτοφόλι» αποκτούν τα Jaguar Land Rover!

Ελλάδα 5:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Έξυπνο πορτοφόλι» αποκτούν τα Jaguar Land Rover!

ΝΕΑ

«Έξυπνο πορτοφόλι» αποκτούν τα Jaguar Land Rover!

ΝΕΑ

Η Jaguar Land Rover δοκιμάζει την τεχνολογία Smart Wallet στα οχήματά της στην Ιρλανδία.

Advertisement
Advertisement

Μια άκρως πρωτοποριακή τεχνολογία δοκιμάζει ήδη η Βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία στα οχήματά της μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων Jaguar Land Rover θα βγαίνουν κερδισμένοι.

Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες των πολυτελών αυτοκινήτων είναι να δεχθούν να «μοιράζονται» τα οχήματά τους να μοιράζονται χρήσιμα δεδομένα, όπως κυκλοφοριακή συμφόρηση, ατύχημα, έντονα καιρικά φαινόμενα με παρόχους πλοήγησης ή τοπικές Αρχές.

Advertisement
Advertisement

Η χρήση της τεχνολογία Smart Wallet των αυτοκινήτων Jaguar Land Rover θα είναι επικερδής για τους ιδιοκτήτες τους καθώς το μοίρασμα των συγκεκριμένων δεδομένων θα «μετατρέπονται» σε… χρήματα για διόδια, τέλη στάθμευσης ή ακόμη θα μπορούν να καλύψουν το κόστος φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ουσιαστικά το Smart Wallet θα λειτουργεί με την ίδια λογική του bitcoin (κρυπτονομίσματος) τα οποία θα «εξαργυρώνονται» ως ποσά συμβατικών χρημάτων.

Advertisement

Επίσης η υπηρεσία Smart Wallet αποτελεί μέρος του προγράμματος Destination Zero της Jaguar Land Rover, η οποία στοχεύει στην επίτευξη μηδενικών εκπομπών, μηδενικών ατυχημάτων και μηδενικής κυκλοφοριακής συμφόρησης. Στο πλαίσιο αυτό, η JLR επιδιώκει το όχημα να αποτελεί αναπόσπαστο και «ζωντανό» κομμάτι της όλης διαδικασίας.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δοκιμάζει ήδη την τεχνολογία Smart Wallet στην Jaguar F-Pace αλλά και στο νέο Range Rover Velar στο Shannon της Ιρλανδίας αλλά δεν έχει ανακοινώσει πότε θα είναι εμπορικά διαθέσιμο.

Advertisement