Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έξυπνα γυαλιά για τους τεχνικούς της BMW

Ελλάδα 17:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έξυπνα γυαλιά για τους τεχνικούς της BMW

ΝΕΑ

Έξυπνα γυαλιά για τους τεχνικούς της BMW

ΝΕΑ

Η BMW Βόρειας Αμερικής προσπαθεί να εξαλείψει ένα από τα προβλήματα των μηχανικών χάρη στη βοήθεια των νέων TSARAVision έξυπνων γυαλιών.

Advertisement
Advertisement

 

Ορισμένοι από τους αντιπροσώπους των BMW και MINI στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα προμηθευτούν τα έξυπνα γυαλιά τα οποία θα επιτρέψουν στους τεχνικούς να επικοινωνούν απευθείας με τους εμπειρογνώμονες της φίρμας δείχνοντας live video για το τι βλέπουν. Οι εμπειρογνώμονες της BMW με τη σειρά τους μπορούν επίσης να στείλουν ακόμη και σχηματικά οδηγίες βήμα προς βήμα μέσω των γυαλιών προκειμένου να βοηθήσουν τις επισκευές να γίνουν ταχύτερες και ευκολότερες. Οι τεχνικοί θα μπορούν επίσης να ανοίγουν και να προβάλλουν έγγραφα μέσω φωνητικών εντολών ενώ εργάζονται ταυτόχρονα στο αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από τα έξυπνα γυαλιά, οι έμποροι θα χρησιμοποιήσουν το νέο Τεχνικό Πληροφοριακό Σύστημα TIS 2.0 της εταιρείας. Μια πλατφόρμα πολυμέσων επιτρέπει στους υπαλλήλους της αντιπροσωπείας να έχουν πρόσβαση σε τεχνικές πληροφορίες για όλα τα μοντέλα BMW και MINI σε οποιαδήποτε κινητή συσκευή. Αυτό σημαίνει ότι οι υπάλληλοι μπορούν να βλέπουν το smartphone τους και να αναζητούν κάτι γρήγορα, αντί να χρειάζεται να σταματήσουν να εργάζονται και να συνδεθούν σε μια επιφάνεια εργασίας.

Τέλος, οι αντιπρόσωποι θα χρησιμοποιήσουν ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα αναφοράς ειδικών περιπτώσεων που ονομάζεται TSARA. Η BMW δηλώνει ότι είναι διαισθητική και φιλική προς το χρήστη ενώ θα συμβάλει στην “επιτάχυνση των διαδικασιών επισκευής και συντήρησης κατά μέσο όρο από 70 έως 75 %. Αυτός είναι ο απώτερος στόχος και των τριών τεχνολογιών, καθώς η BMW θέλει να αυξήσει την αποτελεσματικότητα καθώς και να μειώσει τους χρόνους επισκευής και συντήρησης. Όπως εξήγησε ο επικεφαλής τεχνικών υπηρεσιών της Βόρειας Αμερικής, Neal Guthrie, «η τεχνολογία των οχημάτων καθίσταται όλο και πιο περίπλοκη, γεγονός που επιτάσσει την ανάγκη για άριστους τεχνικούς». Επίσης είπε ότι η παροχή τεχνικών με τα καλύτερα εργαλεία και συστήματα είναι «κρίσιμη για την επιτυχία μας».