Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εξετάσεις για δίπλωμα με… Υπεύθυνη δήλωση ανάληψης της ευθύνης!

Ελλάδα 15:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εξετάσεις για δίπλωμα με… Υπεύθυνη δήλωση ανάληψης της ευθύνης!

ΝΕΑ

Εξετάσεις για δίπλωμα με… Υπεύθυνη δήλωση ανάληψης της ευθύνης!

ΝΕΑ

Οι εξεταστές επιδιώκουν να αποποιηθούν κάθε ευθύνης σε περίπτωση ατυχήματος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον κάλυψη επιδιώκουν οι εξεταστές υποψήφιων οδηγών καθώς κάποιες Διευθύνσεις Μεταφορών, όπως αυτή που αποκαλύπτει το Newsauto.gr, μετά από γνωμοδότηση της νομικής του υπηρεσίας ζητούν και Υπεύθυνη Δήλωση από τον υποψήφιο οδηγό για να δώσει εξετάσεις!

Ωστόσο ούτε ο νόμος 4599 ούτε άλλη εγκύκλιος του υπουργείου Μεταφορών έχουν δώσει κάποια τέτοια εντολή.

Advertisement
Advertisement

Απλά επειδή κάποιοι φοβούνται για τον αυξημένο πλέον κίνδυνο ατυχήματος κι ενώ πλησιάζει και η φάση που στο όχημα θα είναι μόνο εξεταστής και υποψήφιος οδηγός και θέλουν να αποποιηθούν κάθε ευθύνης.

Ως τώρα που οι εκπαιδευτές ήταν στη θέση του συνοδηγού αλλά και 3.500 σχολές οδηγών έφεραν την ποινική ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος σε δημόσιο ή δημοτικό δρόμο.

Αντίθετα οι εξεταστές με αυτό τον τρόπο αποποιούνται κάθε ευθύνης σε περίπτωση ατυχήματος.

Advertisement

Ειδικότερα όπως μπορείτε να διακρίνετε και στο έγγραφο που δημοσιεύει αποκλειστικά το Newsauto.gr επισημαίνεται ότι: «Σε συνέχεια του παραπάνω σχετικού, με το οποίο σας αποστείλαμε ένα «Σχέδιο Ασφαλιστήριου Συμβολαίου» προκειμένουν να χρησιμοποιηθεί ως «οδηγός», αφού από την Νομική Υπηρεσία θεωρήθηκε πως καλύπτει τις ανάγκες – προβλέψεις του νόμου 4599/2019, και συνεπώς, θα πρέπει στα πλαίσια των υποχρεώσεών μας για την εξυπηρέτηση των πολιτών, εφόσον στα συμβόλαια αναφέρεται η κάλυψη των «απαιτήσεων του νόμου 4599/2019» να γίνονται αποδεκτά και άμεσα να ξεκινήσει ο προγραμματισμός των νέων υποψήφιων οδηγών. Προφανώς, στα πλαίσια των δυνατοτήτων της κάθε Διεύθυνσης.

Advertisement

Να έχετε υπόψη σας ότι το σχετικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αφορά στην εξασφάλιση των Σχολών Οδηγών. Συνεπώς ας γίνει γνωστό στις σχολές ότι η Υπηρεσίας μας ελέγχει την «τυπική» ύπαρξη του συμβολαίου και για αυτό αν υπάρχουν αμφιβολίες υπαλλήλων μας τότε σε συνεννόηση με τις σχολές ας ζητάνε προαιρετικά π.χ. μια υπεύθυνη δήλωση της Σχολής που θα αναφέρει ότι με το αρ. συμβόλαιο…. Σε εφαρμογή του νόμου 4599/2019 που έχει κατατεθεί, καλύπτεται πλήρως η σχολή και δεν θα έχει καμία απαίτηση, σε περίπτωση ατυχήματος από τη Διεύθυνση. Έτσι άμεσα να γίνεται αποδεκτό το συμβόλαιο.

Εφόσον υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή του νόμου και αδυναμία αντιμετώπισης αυτών παρακαλείσθε όπως συντάξετε σχετική αναφορά με προτάσεις αντιμετώπισης – επίλυσης. Θα ήταν χρήσιμο να υπάρξουν προτάσεις αντιμετώπισης – επίλυσης προς το Υπουργείο.

Σας υπενθυμίζω με ΑΠ.ΑΠ306711(296)/15-05-2019 έγγραφό μου».

Advertisement