Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα μοιάζει η επόμενη Mercedes GLC

Ελλάδα 13:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα μοιάζει η επόμενη Mercedes GLC

ΝΕΑ

Έτσι θα μοιάζει η επόμενη Mercedes GLC

ΝΕΑ

Η δεύτερη γενιά της Mercedes-Benz GLC βρίσκεται σε προχωρημένη εξέλιξη, με το πρώτο πρωτότυπο μάλιστα να κυκλοφόρησε ήδη τον περασμένο μήνα σε δημόσιο δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Το νέο πολυτελές crossover με σήμα το αστέρι θα διαθέτει μεγαλύτερες διαστάσεις και πιο κομψή εμφάνιση σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, κάτι μάλιστα που διακρίνεται δια γυμνού οφθαλμού. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι η νέα GLC θα πατήσει στην ίδια πλατφόρμα με την επερχόμενη C-Class, η οποία θα επιστρατεύσει ήπια υβριδική υποβοήθηση καθώς και plug-in υβριδική τεχνολογία.

Όσο για το πως θα δείχνει η νέα GLC, οι σχεδιαστές της Kolesa αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια απόδοση με βάση το συνολικό σχήμα του πρωτοτύπου και όλα όσα γνωρίζουμε σχετικά με την τελευταία σχεδιαστική γλώσσα Sensual Purity της Mercedes. Λεπτομέρειες όπως η κεκλιμένη γραμμή οροφής μπορεί να δείχνει λίγο παραπάνω υπερβολική, αλλά τα μυώδη πίσω φτερά θα μπορούσαν να είναι αληθινά, όπως και ο σχεδιασμός των προβολέων, που μοιάζουν με εκείνους της E-Class facelift. Ωστόσο, είναι δύσκολο να πούμε αν τα πίσω φώτα θα είναι τελικά «επίπεδα» όπως φαίνεται σε αυτή την εικόνα.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό, η GLC επόμενης γενιάς θα διαθέτει το πιο πρόσφατο λογισμικό MBUX της Mercedes, πλήρως ψηφιακή κεντρική κονσόλα και συνολικά τεχνολογία αιχμής που δύναται να ξεπερνά ακόμη και την αντίστοιχη της EQC. Ο κύριος ανταγωνιστής του Audi Q5, της BMW X3 και των υπόλοιπων premium μοντέλων της κατηγορίας πιθανότατα θα κάνει το ντεμπούτο του το επόμενο έτος.