Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα είναι η νέα Aston Martin DBS GT Zagato

Ελλάδα 22:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτσι θα είναι η νέα Aston Martin DBS GT Zagato

ΝΕΑ

Έτσι θα είναι η νέα Aston Martin DBS GT Zagato

ΝΕΑ

Η Aston Martin αποκάλυψε τον εξωτερικό σχεδιασμό του επερχόμενου DBS GT Zagato αλλά και αρκετές γαργαλιστικές λεπτομέρειες για το νέο υπέρ-αυτοκίνητο το οποίο αναμένεται να κόψει την ανάσα σε πολλούς…

Advertisement
Advertisement

Με βάση τη DBS Superleggera, το τελευταίο supercar περιορισμένης έκδοσης της εταιρείας παρουσιάζει την τελευταία εξέλιξη στη γλώσσα σχεδιασμού της Aston Martin Zagato. Πόσο περιορισμένη ρωτάς; Λοιπόν, για να πάρετε στα χέρια σας μια DBS GT Zagato, θα πρέπει επίσης να γίνετε κάτοχος της DB4 GT Zagato Continuation. Το ζεύγος θα σας κοστίσει 7,48 εκατομμύρια δολάρια, η Aston το αποκαλεί συλλογή Centenary DBZ, με μόνο 19 κομμάτια για κάθε σετ που θα κατασκευαστεί.

Ένα από τα μεγαλύτερα οπτικά χαρακτηριστικά της νέας Aston Martin DBS GT Zagato αποτελεί η παραδοσιακή μάσκα. Κάθε ένα από τα 108 κομμάτια από ανθρακονήματα εντυπωσιάζει σε επίπεδο εικόνας και όχι μόνο αφού επιστρατεύει τον πανίσχυρο βενζινοκινητήρα V12 twin-turbo 6.0 λίτρων.

“Αυτό είναι ένα αυτοκίνητο που δεν επικεντρώνεται μόνο στην ομορφιά, αλλά και στη δράση”, δήλωσε ο Marek Reichman, Chief Creative Officer, της Aston Martin Lagonda. “Η δυναμική μάσκα μας δίνει την ευκαιρία να παρέχουμε στο αυτοκίνητο δύο πολύ διαφορετικές ταυτότητες. Όταν είναι παρκαρισμένο, το DBS GT Zagato μοιάζει να αναπαύεται προσωρινά, αλλά την ίδια ώρα το πίσω μέρος του αυτοκινήτου εμφανίζεται μυώδες και επιθετικό. Κατά την εκκίνηση το αυτοκίνητο είναι έτοιμο να εκτελέσει κάθε επιθυμία, παρέχοντας τόσο ακουστική όσο και οπτική απόλαυση στους θεατές».

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον, η οροφή θα αποτελείται από ανθρακονήματα δίνοντας στη DBS GT Zagato ακόμη πιο μυϊκή αμφίεση. Αυτό το μεγάλο κομμάτι ινών άνθρακα σημαίνει επίσης ότι δεν υπάρχει πίσω παράθυρο, αλλά η Aston Martin λύνει το ζήτημα με έναν κεντρικό καθρέφτη που λειτουργεί με κάμερα. “Η μορφή και η λειτουργία βρίσκονται συνεχώς σε μάχη μεταξύ τους, αλλά αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα όπου μπορέσαμε να παντρέψουμε ιδανικά τις σύγχρονες τεχνολογίες προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι δεν έχει γίνει καμία παραχώρηση σε καμία από τις δύο πλευρές”, πρόσθεσε ο Reichman. Η παραγωγή της νέας Aston Martin DBS GT Zagato θα ξεκινήσει το 2020, με τις πρώτες παραδόσεις να προγραμματίζονται για το τέταρτο τρίμηνο του ίδιου έτους.