Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα έδειχναν τα Saab του μέλλοντος

Ελλάδα 21:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτσι θα έδειχναν τα Saab του μέλλοντος

ΝΕΑ

Έτσι θα έδειχναν τα Saab του μέλλοντος

ΝΕΑ

Για τους λάτρεις της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Saab είναι ένα οικείο όνομα με ιστορία πίσω της. Το 2001 το Saab 9-X Concept ήταν ένα ελπιδοφόρο όραμα για τη μάρκα υπό το καθεστώς της GM.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, δεν υλοποιήθηκε λόγω πολλών εμποδίων που οδήγησαν στην πλήρη αποτυχία της σουηδικής μάρκας την προηγούμενη δεκαετία.

Ο Ernst Hellby αφηγείται αυτές τις στιγμές και φαντάζεται μια επιστροφή της Saab μέσω μιας σειράς αποδόσεων πρωτότυπων που θα μπορούσαν να έρθουν στη ζωή. Είναι ένα όνειρο η επιστροφή της Saab γι’ αυτόν, και όπως ορίζει η εποχή ένα όχημα crossover θα τη βοηθούσε σε αυτό, εκτός του ότι φαίνεται πραγματικά καλό στα μάτια μας.

Ο Hellby είπε ότι τα κλασικά αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι όπου μεγάλωσε – όπως η πολυθρόνα Bruno Mathsson Pernilla ή το Margaretha Bowls του Sigvard Bernadotte – τον ενέπνευσαν να δημιουργήσει αυτές τις αποδόσεις των αγαπημένων του διαχρονικών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Προφανώς, οι εμπρόσθιες γραμμές προήλθαν από το πρωτότυπο 9-X, την βασική δηλαδή επιρροή για τη δημιουργία των σχεδίων. Υπάρχουν πολλές ενδείξεις που προέρχονται από το συγκεκριμένο πρωτότυπο που εμφανίστηκε πριν από σχεδόν 20 χρόνια, αλλά ο Hellby δημιούργησε ταυτόχρονα εξαιρετικές αναλογίες, χωρίς να χάσει την αίσθηση του ρεαλισμού.

Σύμφωνα με αυτόν, θέλει όσους βλέπουν το Saab που σχεδίασε να επιθυμούν να το οδηγήσουν. Πρόσθεσε επίσης σπορ στοιχεία στο αυτοκίνητο με βάση τα μοντέλα Saab Aero. Οι τροχοί είναι στην πραγματικότητα μια ωραία πινελιά στο σύνολο, αν και συμφωνούμε ότι οι διαστάσεις τους χαρακτηρίζονται ακραίες.

Advertisement

Παρότι μια επιστροφή της Saab μοιάζει με σενάριο, θα είναι πάντα επίκαιρο μια πιθανή επαναλειτουργία της. Με το τρέχον περιβαλλοντικό κλίμα στην Ευρώπη, η Saab πιθανότατα θα διέθετε αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα με το άνοιγμά της, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στο παρελθόν της.

Advertisement

Μην ξεχνάμε εδώ πως το 9X χαρακτηρίστηκε από τους δημιουργούς του ως «τετραδιάστατο αυτοκίνητο που αψηφά τη συμβατικότητα». Ενσωμάτωσε στοιχεία στο στυλ από κουπέ, roadsters και estate μοντέλα, σε ένα αυτοκίνητο.

Διαβάστε επίσης:
Επιστρέφει το Saab 9-3
Αναβίωση της Saab μέσω των ηλεκτρικών της NEVS
Θα μπει στην παραγωγή το νέο Saab 9-5;

 

Advertisement