Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα διαγράψετε δωρεάν τα πλημμυρισμένα ΙΧ

Ελλάδα 20:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα διαγράψετε δωρεάν τα πλημμυρισμένα ΙΧ

ΝΕΑ

Έτσι θα διαγράψετε δωρεάν τα πλημμυρισμένα ΙΧ

ΝΕΑ

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έδωσε τρίμηνη παράταση στις διαδικασίες για τα οχήματα που καταστράφηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Advertisement
Advertisement

Προθεσμία τριών μηνών για τη διαγραφή από το Μητρώο Αδειών Κυκλοφορίας οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, χωρίς την προσκόμιση Πιστοποιητικού καταστροφής του οχήματος από σύστημα εναλλακτικής και χωρίς την καταβολή οποιουδήποτε τέλους διαγραφής, έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων που υπέστησαν καταστροφές από τις πλημμύρες στην Κρήτη, με εγκύκλιο του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Η απόφαση αποσκοπεί στην επείγουσα ανάγκη για την αντιμετώπιση των συνεπειών των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου στις 10 Νοεμβρίου 2020,  την Δ.Ε. Καστελλίου και τη Δ.Ε. Θραψανού του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2020, την Δ.Ε. Νέας Αλικαρνασσού και την 2η Κοινότητα της Δ.Ε. Δήμου Ηρακλείου στις 20, 21 και 22 Οκτωβρίου 2020, τον Δήμου Χερσονήσου στις 20 Οκτωβρίου 2020 της Π.Ε. Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης.

Advertisement
Advertisement

Η σχετική αίτηση υποβάλλεται από τον κύριο του οχήματος σε οποιαδήποτε Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών των ως άνω πληγεισών Περιφερειακών Ενοτήτων, συνοδευόμενη από βεβαίωση του οικείου Δήμου από την οποία προκύπτει η μόνιμη ή η παραθεριστική κατοικία του αιτούντα στις υπόψη περιοχές.

Οι πινακίδες του οχήματος και η άδεια κυκλοφορίας παραδίδονται μαζί με την αίτηση, εφόσον υπάρχουν, διαφορετικά προσκομίζεται υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος περί απώλειάς τους. Στον αιτούντα χορηγείται βεβαίωση διαγραφής με ημερομηνία αυτή κατά την οποία συνέβη το γεγονός εξαιτίας του οποίου καταστράφηκε ή αχρηστεύθηκε το όχημά του.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Online τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021: Που θα τα βρείτε και πως θα τα γλιτώσετε!

Ελλάδα: Εμφανίστηκαν και οι αυτοκινούμενοι… οίκοι ανοχής

Advertisement

«Όχι» από την ΕΕ για αναβολή στα νέα αυστηρά πρότυπα diesel