Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα μπορούσε να είναι το νέο Opel Corsa OPC

Ελλάδα 17:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτσι θα μπορούσε να είναι το νέο Opel Corsa OPC

ΝΕΑ

Έτσι θα μπορούσε να είναι το νέο Opel Corsa OPC

ΝΕΑ

Η έκτη γενιά του Opel Corsa αναμένεται να παρουσιαστεί επισήμως τον προσεχή Σεπτέμβριο και τώρα ο Kleber Silva μας παρουσιάζει την δική του πρόταση σε ότι αφορά την κορυφαία έκδοση OPC.

Advertisement
Advertisement

 

Οι συγκεκριμένες ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες μας δείχνουν ξεκάθαρα τις οπτικές διαφορές που πιθανότατα θα διαθέτει το Corsa OPC σε σχέση με τις πιο απλές εκδόσεις. Πιο συγκεκριμένα, το γερμανικό σούπερ μίνι ξεχωρίζει από τον ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα, ο οποίος φιλοξενεί μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τις σπορ ζάντες, τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης, ενώ δεν λείπουν τα λογότυπα «OPC» και ο μπλε χρωματισμός του αμαξώματος.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά την κινητήρια μονάδα, φυσικά δεν έχει ανακοινωθεί κάτι συγκεκριμένο. Εικάζουμε ότι εάν και εφόσον λανσαριστεί η συγκεκριμένη έκδοση, ίσως να διαθέτει ένα μικρότερου κυβισμού σύνολο, σε σχέση με τον 1.600άρη της προηγούμενης γενιάς, αλλά με παρόμοια ή και μεγαλύτερη ισχύ. Σε συνδυασμό με το μικρότερο βάρος που αναμένεται να φτάσει μέχρι και τα 108 kg, τα ενισχυμένα φρένα και την διαφορετική ρύθμιση της ανάρτησης, το νέο Corsa OPC ίσως και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την κατηγορία.

Να αναφέρουμε ότι το νέο Corsa είναι βασισμένο επάνω στην πλατφόρμα της PSA, την οποία θα μοιράζεται με το Peugeot 208, ενώ εκτός από τους κινητήρες 1,2 λίτρων (από 75 έως 130 PS) και 1,5 λίτρων diesel (100 PS), θα διατίθεται και σε μία αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση Corsa-e, με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου να προσφέρουν αυτονομία έως και 330 km.