Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμο το MG XS για το Ηνωμένο Βασίλειο

Ελλάδα 22:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτοιμο το MG XS για το Ηνωμένο Βασίλειο

ΝΕΑ

Έτοιμο το MG XS για το Ηνωμένο Βασίλειο

ΝΕΑ

Η MG ετοιμάζεται να καλωσορίσει ένα νεοφερμένο μοντέλο στην οικογένεια της αρχικά που αλλού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για ένα SUV compact με τον κωδικό XS. Μήπως θα τρίζουν τα κόκαλα των πάλαι ποτέ θρυλικών MG;

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το όχημα πρόκειται να κυκλοφορήσει αργότερα το φθινόπωρο της μεγαλύτερης αγοράς στην Ευρώπη με δεξιά όπως αναμενόταν το τιμόνι, το αυτοκίνητο διαθέτει νέο πρόσωπο, με μια διευρυμένη μάσκα, εμπνευσμένη από την κληρονομιά της μάρκας και πως αναφέρει η εταιρία «με σύγχρονο τρόπο».

Η μάρκα που ανήκει στο SAIC μπορεί προσπαθεί να διατηρήσει ένα μυστήριο σύννεφο πάνω από το νέο XS, αλλά ήδη γνωρίζουμε ότι αυτή είναι βασικά μια μετονομασμένη έκδοση του κινεζικού ZS, η οποία παρουσιάστηκε στο Guangzhou τον περασμένο Νοέμβριο.

Advertisement
Advertisement

MG-ZS-tsiro-640

Οι προδιαγραφές δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία λέει ότι τα επίπεδα φινιρίσματος είναι “εγγυημένα εντυπωσιακά” και ότι θα διατίθεται με επιλογή δύο βενζινοκινητήρων, παντρεμένα είτε με χειροκίνητο είτε με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Το νέο MG XS θα ενταχθεί μαζί με τα MG3 και MG GS στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα ακολουθήσει ένα τέταρτο μέλος το επόμενο έτος – το MG6, το οποίο ήδη γιόρτασε το κινεζικό ντεμπούτο του την περασμένη εβδομάδα. Η ισχύς προέρχεται από μια μονάδα 1.5 λίτρων που παράγει 170 ίππους, η κίνηση μεταδίδεται εμπρός μέσω ενός 6-τάχυτου χειροκίνητου ή ενός προαιρετικού αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων.