Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτοιμο για το πεδίο της μάχης το Tesla Cybertruck

Ελλάδα 19:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτοιμο για το πεδίο της μάχης το Tesla Cybertruck

ΝΕΑ

Έτοιμο για το πεδίο της μάχης το Tesla Cybertruck

ΝΕΑ

Οι εκδοχές του επιχειρησιακού Cybertruck, δεν είναι προϊόντα της Tesla αλλά ανεξάρτητου σχεδιαστή. Δίνουν άλλο ενδιαφέρον στο θωρακισμένο αμάξωμα και τα άθραυστα παράθυρα- που στην προκειμένη περίπτωση, οφείλουν να αποδειχτούν πραγματικά άθραυστα.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί ο «σφηνοειδής» σχεδιασμός του Tesla Cybertruck να είναι αμφιλεγόμενος αλλά ο υποσχόμενα άφθαρτος εξωσκελετός του ηλεκτρικού φορτηγού είναι αναμφισβήτητα εντυπωσιακός και θα έχει νόημα περισσότερο ως επιλογή από τον κατασκευαστή αν χρησιμοποιηθεί για επιχειρησιακούς σκοπούς από το στρατό. Κάτι τέτοιο πρέπει να σκέφτηκε και ο «οραματιστής» των στρατιωτικών Cybertruck, που τα εξόπλισε –στην οθόνη του υπολογιστή του- με ηλιακούς συλλέκτες και οπλικά συστήματα προκειμένου να είναι απολύτως μάχιμα και ικανά σε συνθήκες πολεμικών επιχειρήσεων.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτές, που θα πρέπει εκτός του αμαξώματος, να αποδείξουν την αξία τους και τα «άθραυστα» τζάμια, τα οποία όπως όλοι θυμούνται ήταν το σημείο στο οποίο κατά την παρουσίασή του, το Cybertruck λοιδορήθηκε. Σύμφωνα με την Tesla, το αμάξωμα του Cybertruck είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι Ultra-Hard 30X Cold-Rolled – το ίδιο υλικό που χρησιμοποίησε η SpaceX. Στην κορυφαία διαμόρφωση Tri-Motor, το Tesla Cybertruck έχει περίπου 800 ίππους και 1000 Nm ροπής, επιτρέποντάς του να φτάσει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα.

Το Tesla Cybertruck δεν προοριζόταν ποτέ για επιχειρησιακή χρήση, αλλά η αστυνομική δύναμη του Ντουμπάι έχει ήδη παραγγείλει ένα για το στόλο της. Το ίδιο θέλει να κάνει και η αστυνομία στον Καναδά. Ο καλλιτέχνης Jan Peisert δημιούργησε κάποια σχέδια ετοιμοπόλεμου Tesla Cybertruck, για τα οποία δεν θα μας κάνει εντύπωση αν ακούσουμε πως μπορεί και να γίνουν πραγματικότητα κάποια στιγμή στο μέλλον. Δεν ξέρουμε αν στην πραγματικότητα θα μπορέσει ποτέ το Cybertruck να έχει την τύχη των δοκιμασμένων στο πεδίο της μάχης συμβατικών στρατιωτικών οχημάτων αλλά μέχρι να το δούμε σε δράση, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα.

Advertisement

Σίγουρα το ότι είναι ηλεκτρικό- άρα και αθόρυβο, του δίνει ένα επιχειρησιακό πλεονέκτημα που δεν έχουν τα συμβατικά στρατιωτικά οχήματα. Από την άλλη, το θέμα της αυτονομίας, είναι πραγματικά πολύ σημαντικό για να μπορεί να ξεπεραστεί, ακόμα και αν οι ηλιακοί συλλέκτες εξελιχθούν τόσο πολύ, που να μπορούν να φορτίσουν τις μπαταρίες του Cybertruck όσο γρήγορα απαιτούν οι πολεμικές συνθήκες. Από την άλλη πάλι, μια τέτοια φόρτιση, κρατάει ακινητοποιημένο το όχημα σε ένα σημείο που προφανώς εκτός από τον ήλιο, θα το «βλέπει» και ο εχθρός…

Advertisement