Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετοιμάζει και η Audi hypercar;

Ελλάδα 19:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ετοιμάζει και η Audi hypercar;

ΝΕΑ

Ετοιμάζει και η Audi hypercar;

ΝΕΑ

H τιτανομαχία στην κλειστή, περιορισμένη λίγκα των hypercars αναμένεται να αποκτήσει και νέο παίκτη!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Μετά την Porsche 918 Spyder, τη Ferrari LaFerrari, τη McLaren P1 και την Lamborghini Asterion που αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Παρίσι, στο παιχνίδι θα μπει και πέμπτος κατασκευαστής.

Ως γνωστόν, αυτή τελικά δεν θα είναι η Jaguar αφού έχει καιρό τώρα καρατομήσει το project CX-75 αλλά η Audi. Η μάρκα από το Ίγκολσταντ ήδη χρησιμοποιεί υβριδική τεχνολογία στον άκρως επιτυχημένο μαχητή της στους αγώνες αντοχής όπως οι 24 ώρες του Μαν, το R18 e-tron quattro (φωτό).

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με το Σουηδικό AMuS, οι Γερμανοί θέλουν να διατηρήσουν σχεδιαστικές λύσεις που συναντώνται στο εντυπωσιακό αγωνιστικό όχημα. Αν συμβεί αυτό, το hypercar της Audi είναι σαφές πως θα έχει άκρως δραματικό χαρακτήρα.

Μάλιστα στο εν λόγω άρθρο δημοσιεύονται και τεχνικές λεπτομέρειες, όπως η χρήση V10 κινητήρα βενζίνης, χωρητικότητας 6.0 lt και απόδοσης 850 PSπου θα συνδυάζεται με υβριδικό σύστημα που θα ανεβάζει την ισχύ πάνω από τα 1000 PS.

Δεν θα ήταν όμως πιο λογικό να μεταλαμπαδεύσουν την τεχνολογία που ήδη έχουν στο αγωνιστικό πρωτότυπο; Αυτή όμως συνδυάζει υβριδικό σύστημα με diesel κινητήρα. Μένει να δούμε τι θα ισχύει τελικά κι αν όντως ο χρονικός ορίζοντας που έχει τεθεί για την παρουσίαση του R10 είναι το 2016.

Advertisement

Όσο για ενδεχόμενη… σύγκρουση συμφερόντων με ενδεχόμενο «εμφύλιο» των Porsche και Audi, αφού ο όμιλος τους επιτρέπει να κοντράρονται στις πίστες, γιατί όχι και στους δρόμους;