Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετοιμάζεται η νέας γενιάς Mercedes-Benz GLA

Ελλάδα 1:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ετοιμάζεται η νέας γενιάς Mercedes-Benz GLA

ΝΕΑ

Ετοιμάζεται η νέας γενιάς Mercedes-Benz GLA

ΝΕΑ

Η δεύτερη γενιά του μικρομεσαίου πολυτελούς crossover της Mercedes, GLA, θα κάνει την εμφάνισή της το 2019, με τη βασική διαφορά να εντοπίζεται, προς το παρόν, στην άκρως εκλεπτυσμένη σιλουέτα, που θα έχει πολλά κοινά σημεία με τη νέα A-Class.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, η Mercedes έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης της νέας GLA, ένα μοντέλο που παρά το γεγονός ότι δεν προσφέρει κανένα από τα ουσιαστικά πλεονεκτήματα ενός SUV, εν τούτοις διαθέτει μεγαλύτερο χώρο από ένα μικρομεσαίο μοντέλο, αλλά κυρίως αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

2019-mercedes-benz-gla-class-rendered-with-matte-red-paint_1-chariatis-530

Εάν οι ηλεκτρονικά επεξεργασμένες φωτογραφίες της νέας GLA που δημοσιεύουμε και αποτελούν έμπνευση του Βραζιλιάνου καλλιτέχνη Kleber Silva, δεν θα διαφέρουν από την  πραγματικότητα, το νέας γενιάς crossover μοντέλο της Mercedes θα ακολουθεί σε αρκετές γραμμές τη 4η γενιά της A-Class. Σε ότι αφορά την εμφάνιση, οι ακμές θα έχουν κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση της εικόνας του νέου μοντέλου. Με τον τρόπο αυτό, το εμπρός μέρος δείχνει πιο χαμηλό και πιο σπορ, ενώ πίσω έχουμε μία πιο κλασική διαμόρφωση, με αυξημένες διαστάσεις.

Advertisement

2019-mercedes-benz-gla-class-rendered-with-matte-red-paint-124439_1-chariatis-640

Η βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί η επόμενη γενιά της GLA, είναι η πλατφόρμα MRA που χρησιμοποιείται και στα μεσαία μοντέλα της γερμανικής εταιρείας, με πιθανότατα οφέλη την αύξηση της ακαμψίας και την μείωση του συνολικού βάρους.  Το μοντέλο θα είναι προσθιοκίνητο στη βασική του έκδοση, όπως συμβαίνει και τώρα, και προαιρετικά θα εξοπλίζεται με σύστημα τετρακίνησης 4MATIC. Προς το παρόν παραμένει άγνωστη η γκάμα των κινητήρων, όπως και των υπολοίπων μηχανικών μερών.

Advertisement