Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ετοιμάζεται η BMW X6 M

Ελλάδα 15:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ετοιμάζεται η BMW X6 M

ΝΕΑ

Ετοιμάζεται η BMW X6 M

ΝΕΑ

Η BMW ετοιμάζεται να ξεκινήσει την επόμενη γενιά της επιτυχημένης και ιδιαίτερα εντυπωσιακής X6. Μάλιστα αυτή τη στιγμή εργάζεται ακόμη και στην έκδοση M η οποία έχει κλέψει ήδη την καρδιά των φαν της γερμανικής φίρμας.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η BMW είναι απασχολημένη με τις επερχόμενες εκδόσεις της σειράς 3 και της σειράς X7, οι οποίες και οι δύο έχουν αποκαλυφθεί εδώ και πολύ καιρό. Οι περισσότερες μορφές παραγώγων, όπως οι εκδόσεις Gran Turismo, δεν παίρνουν τόση προσοχή, αλλά η X6 είναι διαφορετική περίπτωση λόγω της κερδοφορίας που φέρνει στην εταιρία. Οι πελάτες της είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν αρκετά για τις ακριβές εκδόσεις της. Σκεφτείτε πως τα περισσότερα μοντέλα X6 που βλέπετε είναι εκδόσεις M ή M Sport.

Τρία πρωτότυπα έχουν καταγραφεί ταυτόχρονα, δύο από τα οποία είναι M. Αν έπρεπε να μαντέψουμε, το βασικό μοντέλο είναι η X6 xDrive40i, που ακολουθείται από την έκδοση M50i. Η BMW προσφέρει τις M50i και M50d εδώ και αρκετό καιρό. Αλλά και οι δύο θα πρέπει να δουν αξιοσημείωτες βελτιώσεις σε σχέση με τα μοντέλα F16. Το μοντέλο βενζίνης θα διαθέτει κινητήρα 4,4 λίτρων, αλλά χάρη στη συνεισφορά της σειράς 8, η ισχύς του θα αυξηθεί από 450 σε 530 ίππους. Ωστόσο, το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης της ροπής καθώς και οι ενεργητικές αντιστρεπτικές στην ανάρτηση ακούγονται εξαίσια.

Advertisement
Advertisement

Όσον αφορά την M50d, η έκδοση F16 X6 είχε τον τρι-τούρμπινο 3 λίτρων, ο οποίος θα αναβαθμιστεί στους 400 ίππους αντί για 381. Φυσικά, αυτός δεν θα είναι διαθέσιμος στην Αμερική, καθώς η BMW… τραβάει το βύσμα στους ντίζελ. Για όλους εκείνους που βρίσκουν την M50i ανεπαρκή, υπάρχει και η X6 M. Με μαύρες απολήξεις εξάτμισης και αναβαθμισμένα φρένα, το σπορ SUV θα αποδίδει τουλάχιστον 600 ίππους. Λαμβάνοντας υπόψη τον σκληρό ανταγωνισμό με την AMG και την επικείμενη άφιξη του Audi RS Q8, μια Power Boosting Competition έκδοση δεν μπορεί να απέχει περισσότερο από δύο χρόνια.

BMW-X6-m50i-x6-M-tsiro-640