Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εσείς πόσα θα δίνατε για ένα κράνος του Ayrton Senna;

Ελλάδα 19:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εσείς πόσα θα δίνατε για ένα κράνος του Ayrton Senna;

ΝΕΑ

Εσείς πόσα θα δίνατε για ένα κράνος του Ayrton Senna;

ΝΕΑ

Οι συλλέκτες τρέφουν μια ιδιαίτερη αγάπη για οτιδήποτε έχει να κάνει με τον μεγάλο Βραζιλιάνο πιλότο της F1. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα από τα προσωπικά κράνη του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή F1 Ayrton Senna, το οποίο θα βγει σύντομα στο σφυρί.

Advertisement
Advertisement

 

Οι δημοπρασίες σπάνιων ή διάσημων αυτοκινήτων αποτελούν τον κύριο όγκο των “εργασιών” της γνωστής εταιρίας RM Sotheby’s. Ωστόσο ανάμεσα σε αυτά τα αυτοκίνητα κάνουν την εμφάνισή τους κατά καιρούς και αντικείμενα που ανήκαν κάποτε σε μεγάλες μορφές των τεσσάρων τροχών, όπως φυσικά είναι και ο Ayrton Senna.

Advertisement
Advertisement

Τέτοια αντικείμενα, ειδικά εκείνα που έχουν χρησιμοποιηθεί από τον Senna έχουν την τιμητική τους σε αυτές τις δημοπρασίες με τις τιμές τους να φτάνουν σε πολλές περιπτώσεις σε στρατοσφαιρικά επίπεδα.

Αυτό αναμένεται να γίνει και με αυτό το αυθεντικό κράνος που βλέπετε στις φωτογραφίες στα θρυλικά χρώματα του Βραζιλιάνου πιλότου. Το συγκεκριμένο κράνος χρησιμοποιήθηκε από τον Senna κατά την διάρκεια του παγκόσμιου πρωταθλήματος Formula 1, το 1990, την χρονιά που ο Senna κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημά του αγωνιζόμενος με το μονοθέσιο MP4-5b της McLaren.

Advertisement

Το κράνος,που έχει φυσικά σημάδια χρήσης τόσο στο κέλυφος όσο και στο εσωτερικό του, φέρει και την ενδοεπικοινωνία του και ανήκει στον Angelo Parilla, ο οποίος ήταν μάνατζερ του Senna όταν ο Βραζιλιάνος αγωνιζόταν ακόμη στα καρτ. Το κράνος που συνοδεύεται και από τα απαραίτητα πιστοποιητικά γνησιότητας δόθηκε ως δώρο στον Parilla από τον ίδιο τον Senna και εκτιμάται ότι θα καταφέρει να αποσπάσει μια τιμή μεταξύ 80.000-120.000 ευρώ, στην δημοπρασία που θα πραγματοποιήσει η RM Sotheby’s στις 6 Φεβρουαρίου στο Παρίσι της Γαλλίας.