Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Ερχεται το Smart SUV

Ελλάδα 13:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη: Ερχεται το Smart SUV

ΝΕΑ

Αποκάλυψη: Ερχεται το Smart SUV

ΝΕΑ

Ενώ αναμένουμε τον Σεπτέμβριο στο Σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανγκφούρτης (το NewsAuto.gr θα είναι και εκεί!) η Smart να μας παρουσιάσει τα ForTwo και το τετραθέσιο ForFour, οι Γερμανοί ήδη μελετάνε το επόμενο βήμα τους.

Advertisement
Advertisement

Η τακτική διεύρυνσης της γκάμας που ακολουθεί η BMW με τη ΜΙΝΙ και η Fiat με το 500 αποδεικνύεται στην πράξη επιτυχής. Στο δρόμο αυτό θα κινηθεί η Daimler η οποία θα παρουσιάσει στα τέλη του 2014 την έκδοση Smart SUV.

Εμείς σας έχουμε ενημερώσει από το περσινό Καλοκαίρι ότι το νέο smart εξελίσσεται από κοινού με τη Renault. Οι δύο εταιρείες θα μοιραστούν την πλατφόρμα και τα μηχανικά μέρη, με τους Γάλλους να εξοπλίζουν το επόμενο Twingo.

Όπως βλέπουμε και στην επεξεργασμένη φωτογραφία, το εκτός δρόμου smart θα δανείζεται αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία από το forstars, ένα πρωτότυπο που έκανε πρεμιέρα στην περσινή έκθεση στο Παρίσι.

Advertisement
Advertisement

Η έκδοση παραγωγής θα έχει βέβαια πεντάθυρο και όχι τρίθυρο αμάξωμα, ενώ και το φουτουριστικό εσωτερικό θα δώσει τη θέση του σε πιο συμβατικές επιλογές.

Το μήκος του αναμένεται να είναι μεγαλύτερο από αυτό του concept (3,55 m), ώστε να προσφέρει πραγματικούς χώρους για τέσσερις επιβάτες. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στη γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνεται ο τρικύλινδρος κινητήρας ισχύος 105 PS (προϊόν συνεργασίας με τη Renault) για το προσθιοκίνητο μοντέλο αλλά και ισχυρότερα 4κύλινδρα σύνολα, απόδοσης έως 150 PS, για τις εκδόσεις 4×4.

Tο φθινόπωρο πάντως στη Φρανκφούρτη, θα υποδεχθούμε το νέο smart fortwo, με εξαιρετικά οικονομικό κινητήρα δύο κυλίνδρων, χωρητικότητας 900 cc και απόδοσης 65 PS.

Advertisement

[nggallery id=1325]