Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Εργοστάσιο καιρού» από την Ford (video)

Ελλάδα 3:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Εργοστάσιο καιρού» από την Ford (video)

ΝΕΑ

«Εργοστάσιο καιρού» από την Ford (video)

ΝΕΑ

Ένα ζηλευτό κέντρο δοκιμών μας δείχνει από τώρα το μέλλον. Μπορείς πια να επιλέξεις τις κλιματολογικές συνθήκες που εσύ επιθυμείς. Τη συγκεκριμένη δυνατότητα έχουν πλέον οι μηχανικοί της Ford με το «Εργοστάσιο Καιρού.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Υψόμετρα μεγαλύτερα του Μοντ Μπλάνκ, της υψηλότερης κορυφής των Άλπεων, ταχύτητα οχήματος και ανέμου έως 250 km/h, και χιόνι, εκτυφλωτική λιακάδα και βροχή είναι από τις συνθήκες που θα προσομοιώνονται στο προηγμένο Κέντρο Περιβαλλοντικών δοκιμών της Ford.

Εκτός του ότι θα μετατρέψει την πεδινή Κολωνία της Γερμανίας στην περιοχή με το μεγαλύτερο υψόμετρο της Δυτικής Ευρώπης μέσω ενός μπουτόν, αυτή η εγκατάσταση των πολλών εκατομμυρίων ευρώ θα είναι το πιο προηγμένο κέντρο τέτοιων δοκιμών στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

Θα είναι το πρώτο που θα προσομοιώνει υψόμετρα 5.200 m, θα προσφέρει ακραίες θερμοκρασίες από -40°C (τη μέση χειμερινή θερμοκρασία στην Ανατολική Σιβηρία) έως +55° C (μόλις 1,7° Κελσίου κάτω από την υψηλότερη θερμοκρασία αέρα που έχει καταγραφεί παγκοσμίως), καθώς και υγρασία έως 95%.

Η εγκατάσταση έχει το μέγεθος γηπέδου ποδοσφαίρου καλύπτοντας μία επιφάνεια 5.500 τετραγωνικών μέτρων και θα περιλαμβάνει: δύο κλιματικές αεροδυναμικές σήραγγες, ένα εργαστήριο μεγάλου υψομέτρου και τέσσερις θαλάμους δοκιμών ελεγχόμενης θερμοκρασίας, τρεις από τους οποίους επιτρέπουν τη διεξαγωγή δοκιμών υγρασίας.