Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρευνα: Οι φόβοι των Αμερικανών μετά την εκλογή Trump

Ελλάδα 7:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρευνα: Οι φόβοι των Αμερικανών μετά την εκλογή Trump

ΝΕΑ

Έρευνα: Οι φόβοι των Αμερικανών μετά την εκλογή Trump

ΝΕΑ

Ο κόσμος της αυτοκίνησης αγωνιά για τις πρώτες κινήσεις του Donald Trump μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, στις 20 Ιανουαρίου. Μιλώντας με στελέχη της Toyota στο πρόσφατο ταξίδι μας στη Μαδρίτη για την παρουσίαση του C-HR, διαπιστώσαμε την έκδηλη ανησυχία τους για τη φορολογική πολιτική του νέου πλανητάρχη. Μην ξεχνάμε ότι η Toyota διαθέτει στις ΗΠΑ συνολικά 10 εργοστάσια, παραγωγής οχημάτων ή εξαρτημάτων.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Δεν είναι όμως μόνο τα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας που ανησυχούν. Είναι και το καταναλωτικό κοινό στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της CarGurus. Το 35% των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύει ότι ως αποτέλεσμα της πολιτικής του Trump οι τιμές των αυτοκινήτων θα ανέβουν, έναντι 57% που λέει ότι θα παραμείνουν ίδιες και μόλις 8% ότι θα μειωθούν. Όσον αφορά τις τιμές των καυσίμων, το 46% θεωρεί ότι θα αυξηθούν οι τιμές των καυσίμων, το 21% ότι θα μειωθούν και το 32% ότι δεν θα αλλάξουν. Ανάμεσα στους νέους 18-24 ετών, το 60% πιστεύει ότι οι τιμές των καυσίμων θα ακολουθήσουν ανοδική πορεία.

Διαβάστε ΕΔΩ για το τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ Trump-Ford

Advertisement
Advertisement

Παρά τη ρητορική του 45ου Προέδρου των ΗΠΑ για επιπλέον φορολογία στις εταιρείες που κατασκευάζουν αλλού τα αυτοκίνητά τους, το 70% επισημαίνει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών δεν θα επηρεάσει την απόφασή του να αγοράσει εισαγόμενο όχημα. Τρεις στους τέσσερις καταναλωτές (75%) πιστεύουν ότι η νέα κυβέρνηση θα προσφέρει λιγότερες επιδοτήσεις για αγορά «πράσινων» αυτοκινήτων. Όμως 2 στους 3 (67%) θεωρούν ότι μια τέτοια εξέλιξη δεν θα επηρεάσει την απόφασή τους για απόκτηση ενός ηλεκτρικού ή υβριδικού μοντέλου.