Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχονται οι νέες Aston Martin Vantage GT3 και GT4

Ελλάδα 13:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχονται οι νέες Aston Martin Vantage GT3 και GT4

ΝΕΑ

Έρχονται οι νέες Aston Martin Vantage GT3 και GT4

ΝΕΑ

Τον ερχομό της νέας γενιάς Vantage GT3 και GT4 ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα η Aston Martin με τα νέα μοντέλα της να κάνουν το ντεμπούτο τους το καλοκαίρι και τους Βρετανούς να δέχονται ήδη παραγγελίες για τα αγωνιστικά τους αυτοκίνητα. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η Aston Martin ανακοίνωσε πως τα νέα τους αγωνιστικά αυτοκίνητα θα βασίζονται στην έκδοση δρόμου της Vantage αλλά και στην έκδοση GTE που έκανε το ντεμπούτο της στον αγώνα στο Spa-Francorchamps του παγκόσμιου πρωταθλήματος αντοχής το περασμένο Σαββατοκύριακο.

aston_martin_Vantage_GTE_Pro-640

Τα δύο αυτοκίνητα, που σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στα κεντρικά της Aston Martin στο Banbury, έρχονται για να αντικαταστήσουν την υπάρχουσα 12κύλινδρη Vantage GT3 και την 8κύλινδρη Vantage GT4, με τους Βρετανούς να έχουν κατασκευάσει 370 GT3 και άλλες 124 GT4.

Advertisement
Advertisement

Η νέα γενιά αγωνιστικών της Aston Martin θα χρησιμοποιεί μια κατάλληλα τροποποιημένη εκδοχή του V8 των τεσσάρων λίτρων με τους δύο υπερσυμπιεστές που παίρνει η εταιρία από την AMG. Τα δύο μοντέλα θα ομολογκαριστούν και θα είναι έτοιμα για αγωνιστική χρήση από την 1η Μαρτίου 2019, ώστε να μπορούν να πάρουν μέρος στους αγώνες τις επόμενης χρονιάς.

“Είμαστε περήφανοι για την κληρονομιά που έχουμε αφήσει ως ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές GT αγωνιστικών αυτοκινήτων, με τους πελάτες μας να αγωνίζονται σε όλο τον κόσμο. Σε αυτούς που αγόρασαν GT3 πριν από επτά χρόνια τους είχαμε πει ότι κέρδιζαν αγώνες για πολλά χρόνια. Φέτος το έχουμε αποδείξει ήδη αυτό με τις επιτυχίες μας στο βρετανικό πρωτάθλημα.”, είπε μεταξύ άλλων ο διευθυντής της Aston Martin Racing, John Gaw.