Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχονται 12 νέες κάμερες σε λεωφορειολωρίδες

Ελλάδα 21:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχονται 12 νέες κάμερες σε λεωφορειολωρίδες

ΝΕΑ

Έρχονται 12 νέες κάμερες σε λεωφορειολωρίδες

ΝΕΑ

Οι ψηφιακές κάμερες θα τοποθετηθούν σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και θα μπορούν να καταγράφουν και τις παραβιάσεις των ορίων ταχύτητας.

Advertisement
Advertisement

Τέλος στην κατάληψη των λεωφορειολωρίδων από κάθε είδους… εισβολέα βάζει ο ΟΑΣΑ, μέσω της τοποθέτησης ψηφιακών καμερών στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Το “άγρυπνο μάτι” των καμερών, επίσης, θα εντοπίζει τον εκάστοτε παραβάτη, θα καταγράφει το όχημα και στη συνέχεια η κλήση θα αποστέλλεται στο σπίτι του ιδιοκτήτη του οχήματος. Παράλληλα, οι κάμερες θα μπορούν να εντοπίζουν τις παραβιάσεις του ορίου ταχύτητας.

Advertisement
Advertisement

Που θα τοποθετηθούν

Αναλυτικότερα, βγήκε στον αέρα ο διαγωνισμός για την απόκτηση 12 ψηφιακών καμερών, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε θέσεις που υπάρχουν ήδη κάποια μέσα φωτογράφησης. Τα σημεία είναι τα εξής:

– 5 στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας

Advertisement

– 1 στη λεωφόρο Κηφισίας

-3 στη λεωφόρο Μεσογείων

Advertisement

– 3 στη λεωφόρο Αλεξάνδρας

Τι θα καταγράφουν οι κάμερες

Advertisement

Όπως είναι γνωστό, οι ψηφιακές κάμερες θα έχουν τη δυνατότητα λήψης 2 φωτογραφιών ανά δευτερόλεπτο. Εφόσον, λοιπόν, βεβαιωθεί μια παράβαση, θα λαμβάνονται τα παρακάτω στοιχεία του οχήματος:

– Τύπος οχήματος

– Ταχύτητα

– Λωρίδα παράβασης

Επιπροσθέτως, όπως ορίζει η σύμβαση, θα εγκατασταθούν δύο σταθμοί εργασίες σε Διευθύνσεις της Τροχαίας. Εκεί θα διενεργείται η επεξεργασία, η έκδοση και η αποστολή των παραβάσεων.

Σημειώνεται πως  αυτή τη στιγμή υπάρχουν 40 στύλοι που τοποθετήθηκαν για τη φιλοξενία καμερών, μόνο 14 όμως τις ενσωματώνουν, ενώ πολλές από αυτές δεν είναι λειτουργικές.

Η προθεσμία υποβολής προσφορών εκπνέει στις 8 Φεβρουαρίου, ενώ ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 608.592 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Οι πρώτες κάμερες θα ενσωματωθούν έως και τον Ιούνιο.

Πηγή φωτογραφιών:Eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

Δικαίωση Newsauto: Καταργήθηκε το τσιπ σε φορτηγά και λεωφορεία!

Στη φάκα της ΕΛΑΣ συμμορία που έχει κλέψει εκατοντάδες αυτοκίνητα

Ελλάδα: Έως και 4.000 ευρώ πληρώνουν εταιρείες ΙΧ σε influencers