Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται τον Σεπτέμβριο η νέα BMW M8 των 600+ ίππων

Ελλάδα 10:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται τον Σεπτέμβριο η νέα BMW M8 των 600+ ίππων

ΝΕΑ

Έρχεται τον Σεπτέμβριο η νέα BMW M8 των 600+ ίππων

ΝΕΑ

Η BMW έχει σχεδόν έτοιμο το κορυφαίο coupe της σύγχρονης γκάμας της και πλέον, αναμένουμε η νέα M8 να κάνει το ντεμπούτο της τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Advertisement
Advertisement

Το νέο κουπέ επιδόσεων των Βαυαρών βρίσκεται στην τελική φάση της εξέλιξής του και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουμε να κάνουμε με το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της BMW.

Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι με βάση τις νεότερες πληροφορίες η BMW θα προσφέρει στην M8 το ίδιο μεν V8 μοτέρ TwinPower Turbo των 4.4 lt. που έχει η νέα γενιά της BMW M5, όμως εδώ η ισχύς θα ξεπεράσει τους 600 ίππους (600 PS στην «απλή» έκδοση και 625 PS στην Competition).

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, το μοτέρ αυτό θα συνδυαστεί με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά και με την ίδια τετρακίνηση που έχει και η νέα M5, η οποία είναι βασισμένη πάνω σε πίσω κίνηση. Στόχος πάντως της BMW είναι να υπάρξει και αμιγώς πισωκίνητη έκδοση της M8.

Από εκεί και πέρα, η νέα BMW M8 που βασίζεται πάνω στη Σειρά 8 της βαυαρικής μάρκας, αναμένεται να προσφέρει και άκρως «καυτά» οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά. Εξ ου και ανάμεσα στα στοιχεία που θα φέρει θα είναι η ενισχυμένη ακαμψία του σασί και του αμαξώματός της, το μειωμένο βάρος, το χαμηλότερο κέντρο βάρους, αλλά και φυσικά τα πλατύτερα μετατρόχια και η πιο σπορ ανάρτηση και κρεμαγίερα.

Στόχος επίσης της BMW είναι εκτός από την κουπέ έκδοση να βάλει στην παραγωγή και έκδοση κάμπριο, αλλά και έκδοση Gran Coupe με αμάξωμα 4θυρου κουπέ, που θα ακολουθήσουν μέσα στην επόμενη διετία.

Advertisement