Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται Mokka με 1.4 και 152 ίππους!

Ελλάδα 0:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται Mokka με 1.4 και 152 ίππους!

ΝΕΑ

Έρχεται Mokka με 1.4 και 152 ίππους!

ΝΕΑ

Ο ρυθμός ανανέωσης μοντέλων και κινητήρων της Opel είναι γρήγορος σε σημείο που προκαλεί προβληματισμό στους ανταγωνιστές της. Πρόσφατα βρεθήκαμε στην Ανάβυσσο για να δούμε από κοντά το νέο Astra, ένας από τους κινητήρες του οποίου είναι ο εξελιγμένος 1.4 Ecotec με 145 ίππους.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Ο ίδιος κινητήρας θα εμφανιστεί σύντομα κάτω από το καπό και του Mokka. Τα σχετικά νέα μας ήρθαν όχι από την Opel αλλά από την Buick, την αμερικάνικη μάρκα της κοινής μητρικής General Motors.

Η Buick λανσάρει λοιπόν στις ΗΠΑ μία νέα έκδοση του Encore (είναι το Mokka με διαφορές στην εξωτερική εμφάνιση και το εσωτερικό) η οποία εφοδιάζεται με το νέο 1.4 Ecotec. Όχι όμως σε έκδοση με 145 ίππους, αλλά με 152 PS και 24,5 kgm ροπής. Στο Buick Encore συνδυάζεται με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και σύστημα start/stop.

Advertisement
Advertisement

Θα περιμένουμε λοιπόν σύντομα (ίσως και το Σεπτέμβρη στη Φρανκφούρτη) την επίσημη παρουσίαση του Mokka με το νέο 1.4 turbo. Όσον αφορά την έναρξη των πωλήσεων θα την τοποθετούσαμε χρονικά προς τα τέλη του 2015, αρχές 2016.