Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται Kia XCeed Plug-In Hybrid με 141 ίππους

Ελλάδα 1:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται Kia XCeed Plug-In Hybrid με 141 ίππους

ΝΕΑ

Έρχεται Kia XCeed Plug-In Hybrid με 141 ίππους

ΝΕΑ

Η Kia ετοιμάζει μια plug-in υβριδική έκδοση του XCeed με τον κινητήρα των 141 ίππων από το Niro PHEV.

Advertisement
Advertisement

 

Το XCeed αποκαλύφθηκε τον περασμένο Ιούνιο με βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις. Στην επίσημη παρουσίασή του, αναφέρθηκε ότι θα προστεθεί στην γκάμα ένα μοντέλο 48-volt mild-hybrid καθώς και ένα plug-in hybrid.

Advertisement
Advertisement

Η Kia επιβεβαίωσε πέρυσι ότι ο plug-in υβριδικός κινητήρας του Niro PHEV θα προστεθεί φέτος στην «οικογένεια» Ceed. Αυτό το σύνολο διαθέτει ένα βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων που παράγει 104 ίππους σε συνδυασμό με έναν ηλεκτρικό κινητήρα 60 ίππων για συνολικά 141 ίππους. Το Niro PHEV διαθέτει επίσης μια μπαταρία λιθίου-ιόντων 8,9 kWh, η οποία δίνει αυτονομία (μόνο με ηλεκτροκίνηση) για 93 χλμ. Η εταιρία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τα σύστημα μετάδοσης του XCeed plug-in hybrid, αλλά είναι απόλυτα λογικό να χρησιμοποιήσει το ίδιο σύστημα με το Niro PHEV και το Ceed hatchback.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός του XCeed plug-in υβριδικού θα είναι ίδιος με τα βενζινοκίνητα και ντιζελοκίνητα μοντέλα, με ίσως μοναδικά χαρακτηριστικά να είναι μερικά νέα διακριτικά και μια θύρα φόρτισης στο αριστερό μπροστινό φτερό.

Όσοι δεν ενδιαφέρονται για το PHEV μπορούν πάντα να επιλέξουν μεταξύ τριών πετρελαιοκινητήρων και δύο πετρελαιοκινητήρων. Αυτά περιλαμβάνουν έναν 1.0-λίτρων τριών-κυλίνδρων με 118 ίππους, έναν τετρακύλινδρο 1.400 κ.εκ. (138 ίππων) και ένα 1,6 λίτρων T-GDi με 201 ίππους. Οι πετρελαιοκινητήρες είναι στα 1.600 κ.εκ. παράγουν 113 και 134 ίππους.

Advertisement