Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται και το πλήρως ηλεκτρικό Opel eCorsa

Ελλάδα 13:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται και το πλήρως ηλεκτρικό Opel eCorsa

ΝΕΑ

Έρχεται και το πλήρως ηλεκτρικό Opel eCorsa

ΝΕΑ

Την ουσιαστική ονομασία “eCorsa” θα δώσει η Opel στην πλήρως ηλεκτρική έκδοση του γνωστού hatchback της, η οποία αναμένεται να είναι κοντά μας σε ενάμιση περίπου χρόνο, σύμφωνα και με τις τελευταίες διαθέσιμες πληροφορίες. Σε πλατφόρμα του ομίλου PSA η επόμενη γενιά. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτρική έκδοση eCorsa θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMP, την ίδια δηλαδή που θα χρησιμοποιεί και η επόμενη γενιά των Peugeot 208 και Citroën C3, σύμφωνα με το βρετανικό Autocar. Από αυτό καταλαβαίνουμε πως τα αρχικά σχέδια της Opel να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα που βρισκόταν υπό εξέλιξη από την General Motors για το Corsa, εγκαταλείπονται προς χάρη των οικονομιών κλίμακας.

Το ίδιο ισχύει και για τις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί σήμερα η Opel οι οποίες από τις υπάρχουσες εννιά θα μειωθούν σε μόλις δύο, τις CMP και EMP2, ενώ αντίστοιχα και οι σειρές των κινητήρων θα μειωθούν σε τέσσερις από τις σημερινές δέκα.

Opel-Corsa-S-640

Advertisement
Advertisement

Το πλήρως ηλεκτρικό eCorsa θα εμπλουτίσει την “ηλεκτροποιημένη” γκάμα της Opel και θα προστεθεί δίπλα στο επίσης επιβεβαιωμένο Grandland X PHEV, στην επόμενη γενιά του Ampera-e αλλά και σε ένα ηλεκτρικό van που ετοιμάζει η εταιρία, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Το πλάνο της Opel είναι να προσφέρει και μία ηλεκτρική, υβριδική ή plug in υβριδική έκδοση για κάθε μοντέλο που υπάρχει στην γκάμα της και φέρει κινητήρα εσωτερικής καύσης, δίνοντας έτσι πολύ περισσότερες επιλογές στο κοινό από ό,τι σήμερα.