Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται η ηλεκτρική BMW Σειρά 3;

Ελλάδα 22:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται η ηλεκτρική BMW Σειρά 3;

ΝΕΑ

Έρχεται η ηλεκτρική BMW Σειρά 3;

ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά σχέδια της BMW περιλαμβάνουν ενδιαφέροντα νέα μοντέλα με ιδιαίτερα εξελιγμένη τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

Η BMW πρόκειται να παρουσιάσει τα πρώτα ηλεκτροκίνητα οχήματά της από την επερχόμενη γενιά αυτοκινήτων, γνωστή ως «Neue Klasse», αποτίοντας φόρο τιμής στα οχήματα που οδήγησαν την εταιρεία στην ανάπτυξή της τη δεκαετία του 1960.

Μεταξύ των αρχικών κυκλοφοριών θα είναι ένα «Sports Activity Vehicle» (SAV) και ένα sedan στο μέγεθος της σημερινής Σειράς 3.

Το concept για το Neue Neue Klasse SAV παρουσιάστηκε νωρίτερα ως Vision X. Τώρα, ο CEO της BMW, Oliver Zipse, επιβεβαίωσε την παραγωγή του δεύτερου μοντέλου αυτής της σειράς, ενός sedan.

Advertisement
Advertisement

Η είδηση αυτή είναι καλοδεχούμενη, αν αναλογιστεί κανείς την προσμονή των οπαδών για ένα ηλεκτρικό σεντάν σε μέγεθος Σειράς 3.

Ο Zipse τόνισε τη σημασία του πρότζεκτ Neue Klasse ως τη μεγαλύτερη μεμονωμένη επένδυση της BMW, που σηματοδοτεί μια μεταμόρφωση για το μέλλον της μάρκας.

Αυτά τα νέα EV θα διαθέτουν την τεχνολογία eDrive έκτης γενιάς της BMW, διαθέτοντας τρεις επιλογές μπαταριών με χωρητικότητες που κυμαίνονται από 75kWh έως 105kWh.

Advertisement

Επιπλέον, ένα σύστημα 800 V θα βελτιώσει τις ταχύτητες φόρτισης έως και 30%, με 20% αύξηση της ενεργειακής πυκνότητας των μπαταριών.

Αυτή η πρόοδος σηματοδοτεί τη δυνατότητα για έως και ένα μεγαβάτ ισχύος, που ισοδυναμεί με 1.360 ίππους.

Advertisement

Επιπλέον, η BMW σκοπεύει να εμπλουτίσει το σχεδιασμό αυτών των ηλεκτρικών με στοιχεία από την πλούσια ιστορία της, αντλώντας έμπνευση από εμβληματικά μοντέλα, διατηρώντας παράλληλα μια σύγχρονη αισθητική.