Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται με εντυπωσιακό design το επόμενο Citroen C5

Ελλάδα 13:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται με εντυπωσιακό design το επόμενο Citroen C5

ΝΕΑ

Έρχεται με εντυπωσιακό design το επόμενο Citroen C5

ΝΕΑ

Πρόθεση της Citroen με τη νέα γενιά του C5, δεν είναι απλά να φτιάξει ένα σεντάν που θα αντιμετωπίσει τον σκληρό ανταγωνισμό της κατηγορίας. Οι Γάλλοι θέλουν να κάνουν κάτι εντελώς διαφορετικό με την σχεδίασή του να αποτελεί και έναν από τους κύριους λόγους που θα το κάνουν ελκυστικό. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Με την αγορά να έχει κατακλυστεί από SUV, η Citroen γνωρίζει πολύ καλά πως θα πρέπει να δημιουργήσει κάτι που θα κάνει όντως την διαφορά, αν θέλει το επόμενο C5 να έχει κάποια τύχη στις πωλήσεις. Οι Γάλλοι πιστεύουν ότι αυτό είναι εφικτό και οι πωλήσεις των σεντάν που έχουν πάρει την κατιούσα στην Γηραιά Ήπειρο, μπορούν να μπουν ξανά σε ανοδική τροχιά με την σχεδίαση να παίζει πρωταρχικό ρόλο.

Ένα στιλ διαφορετικό και πιο δραματικό μπορεί να έχει σύμφωνα και με αυτά που είπε ο επικεφαλής της Citroen για μελλοντικά προϊόντα, Richard Meyer, στο Automotive News: “Τα σεντάν θα παραμείνουν (μια κατηγορία) κλειδί στο κόσμο των τεσσάρων τροχών, αλλά η Citroen θέλει να δώσει μια διαφορετική προσέγγιση…Θα έχουμε μία πολύ συγκεκριμένη και μοναδική απάντηση στην συγκεκριμένη κατηγορία.”

Citroen-CXperience-Concept-640

Advertisement
Advertisement

Η Citroen σταμάτησε να παράγει το C5 στην Ευρώπη την χρονιά που μας πέρασε με το μοντέλο να είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή μόνο στην κινέζικη αγορά όπου και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της PSA στο Wuhan σε συνεργασία με τη συνεταίρο των Γάλλων Dongfeng.

Με την παράδοση της Citroen στα σεντάν να είναι όντως διαφορετική από των υπόλοιπων κατασκευαστών, και αν κρίνουμε φυσικά και από το εντυπωσιακό πρωτότυπο CXexperience που γνωρίζουμε ήδη, δεν αποκλείεται να δούμε όντως κάτι εντυπωσιακό από τους Γάλλους που να έχει την δύναμη να τραβήξει κοντά του νέο κοινό.