Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται αυτόνομο όχημα από τις Honda-GM-Cruise

Ελλάδα 15:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται αυτόνομο όχημα από τις Honda-GM-Cruise

ΝΕΑ

Έρχεται αυτόνομο όχημα από τις Honda-GM-Cruise

ΝΕΑ

Honda και General Motors, μαζί με την Cruise συσφίγγουν τις σχέσεις τους και έπειτα από τη συνεργασία για την εξέλιξη μπαταριών, ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν και για την εξέλιξη και δημιουργία νέου αυτόνομου οχήματος. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Ειδικότερα η Honda θα συνεργαστεί με τις Cruise (νεοσύστατη αμερικάνικη εταιρία εξέλιξης και εξέλιξης τεχνολογίας και δικτύων για αυτόνομη οδήγηση) και την General Motors χρηματοδοτώντας κυρίως την Cruise με σκοπό την εξέλιξη ενός αυτόνομου οχήματος. Το εν λόγω όχημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της GM θα είναι πολλαπλών χρήσεων -σ.σ. προφανώς εδώ γίνεται λόγος για την πλατφόρμα το οχήματος- και θα μπορεί να κατασκευαστεί σε ευρεία κλίμακα με την διάθεσή του να είναι παγκόσμια.

Επιπρόσθετα οι τρεις εταιρίες θα διερευνήσουν ευκαιρίες στην παγκόσμια αγορά για την εκμετάλλευση πιθανού δικτύου εξυπηρέτησης που θα δημιουργήσει η Cruise για εμπορική χρήση.

Στην εξέλιξη του αυτόνομου οχήματος η Honda θα συνεισφέρει με το ποσό των δύο δισ. δολαρίων Η.Π.Α., ένα ποσό που θα επενδυθεί σε διάστημα 12 ετών, ενώ θα επενδύσει άλλα 750 εκατ. δολάρια στην Cruise.

Advertisement
Advertisement

“Αυτό είναι το επόμενο λογικό βήμα στην σχέση της General Motors με την Honda, δεδομένης και της συνεργασίας μας πάνω στα ηλεκτροκίνητα οχήματα και τη στενή μας σχέση με την Cruise”, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος και πρόεδρος της GM, Mary Barra και πρόσθεσε “Μαζί θα δώσουμε στην Cruise ότι καλύτερο υπάρχει στον κόσμο του design, της μηχανικής και της κατασκευής, για να την καθιερώσουμε ως ηγέτη στις τεχνολογίες της αυτόνομης οδήγησης – καθώς αυτοί (σ.σ. η Cruise) κινούνται για να εφαρμόσουν τα αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης σε ευρεία κλίμακα.”

Η Honda επέλεξε να συνεργαστεί με την Cruise και την General Motors βασιζόμενη στην ηγετική θέση που κατέχουν στην αυτόνομη οδήγηση και την ηλεκτροκίνηση και το κοινό μας όραμα για ένα κόσμο μηδενικών ρύπων και μηδενικών ατυχημάτων”, είπε με τη σειρά του ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Honda, Seiji Kuraishi.

Με την υποστήριξη των GM, SoftBank και τώρα της Honda, η Cruise έχει τις πηγές που χρειάζεται γισ να πετύχει τον στόχο μας, την ασφαλή διάδοση της αυτόνομης τεχνολογίας σε όλο τον πλανήτη, δήλωσε και ο διευθύνων σύμβουλος της Cruise, Kyle Vogt.