Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-Benz: Αναβάθμιση για την SLK, έρχεται η SLC!

Ελλάδα 18:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-Benz: Αναβάθμιση για την SLK, έρχεται η SLC!

ΝΕΑ

Mercedes-Benz: Αναβάθμιση για την SLK, έρχεται η SLC!

ΝΕΑ

Στο πλαίσιο της νέας ονοματολογίας των μοντέλων της, η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε μερικές αναβαθμίσεις για την SLK… λίγο πριν την SLC!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Η SLK κυκλοφορεί εδώ και τέσσερα χρόνια στους ευρωπαϊκούς δρόμους, έστω και αν οι περισσότεροι από εμάς δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει λόγω της σπάνιας συχνότητας με την oποία συναντούμε το γερμανικό roadster (εννοείται στους δικούς μας δρόμους). Πρόσφατα, η Mercedes-Benz ανακοίνωσε την αναβάθμιση του roadster με νέους Euro 6 κινητήρες και προαιρετικά αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων. Επίσης, η βασική SLK 200 εξοπλίζεται πλέον με δίλιτρο turbo κινητήρα ισχύος 184 PS, ενώ η SLK 300 με ισχυρότερη εκδοχή του ίδιου κινητήρα (στα 245 PS) αντικαθιστά την SLK 250 και έχει στάνταρ αυτόματο 9άρι κιβώτιο.

Ωστόσο, οι σημαντικότερες αλλαγές θα έλθουν αρχές 2016 όπου η SLK θα αλλάξει ονομασία σε SLC, θα έχει εκτενείς αλλαγές με πρώτη και καλύτερη τη νέα μάσκα που θα υιοθετεί το στιλ της AMG GT. Στο εσωτερικό αναμένεται να περάσουν αρκετά στοιχεία από τη νέα C-Class, ενώ ο ηλεκτροϋδραυλικός μηχανισμός της σκληρής οροφής θα είναι βελτιωμένος και πιο γρήγορος. Αλλαγές αναμένονται και στην κορυφή της γκάμας των κινητήρων όπου η SLC 63 (η τωρινή SLK 55 AMG) θα υποδεχτεί τον γνωστό και πολυφορεμένο πλέον V8 των 4.000 cc με ισχύ από 478 έως 510 PS στην περίπτωση της έκδοσης S. Μεγάλη πιθανότητα συγκεντρώνει και μία AMG Sport έκδοση με τον V6 3.0 κινητήρα (όπως είδαμε στην C450 AMG Sport).

Advertisement
Advertisement