Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επιβεβαίωση: Το 2014 το ηλεκτρικό Soul

Ελλάδα 9:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιβεβαίωση: Το 2014 το ηλεκτρικό Soul

ΝΕΑ

Επιβεβαίωση: Το 2014 το ηλεκτρικό Soul

ΝΕΑ

Οι πληροφορίες που είχαμε μεταδώσει τον Οκτώβριο του 2012 για λανσάρισμα και ηλεκτρικής έκδοσης του Soul εντός του 2014 επιβεβαιώθηκαν από την Kia Αμερικής. Όπως ανακοινώθηκε, το crossover μηδενικών ρύπων θα λανσαριστεί το 2014 σε επιλεγμένες αγορές, ανάμεσα στις οποίες αναμένεται να είναι και η ευρωπαϊκή. Θα φέρει σχεδιαστικές λεπτομέρειες που θα το διαφοροποιεί από το συμβατικό Soul και παράλληλα θα προσφέρει καλύτερη αεροδυναμική απόδοση.

Advertisement
Advertisement

Λεπτομέρειες για την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα, τη χωρητικότητα των μπαταριών, την αυτονομία και το χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας του Soul EV θα γίνουν γνωστές σε προσεχές σαλόνι αυτοκινήτου των Ηνωμένων Πολιτειών. Νεότερα θα ακούσουμε άρα είτε το Νοέμβριο στο Λος Άντζελες είτε τον Ιανουάριο στο Ντιτρόιτ.

Στην αγορά της Νοτίου Κορέας κυκλοφορεί το – περιορισμένης παραγωγής – ηλεκτρικό Ray EV. Φέρει μοτέρ απόδοσης 68 PS και μπαταρίες ιόντων λιθίου που εξασφαλίζουν μέγιστη αυτονομία 140 km. Το Soul EV θα έχει πάντως πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα και θα μπορεί να καλύψει μεγαλύτερη απόσταση με μία φόρτιση.