Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επιστροφή στα κέρδη για την Jaguar Land Rover

Ελλάδα 11:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιστροφή στα κέρδη για την Jaguar Land Rover

ΝΕΑ

Επιστροφή στα κέρδη για την Jaguar Land Rover

ΝΕΑ

H Βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία επικεντρώνεται τώρα στην αγορά της Κίνας όπου θα επιδιώξει αύξηση 25% στις πωλήσεις της.

Advertisement
Advertisement

Κέρδη ανακοίνωσε η Jaguar Land Rover μετά από τέσσερα τρίμηνα με απώλειες αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο την αισιοδοξία ότι η Βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε διαδικασία αποκατάστασης των βλαβών που έχει προξενήσει το Brexit.

Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 119 εκατομμύρια λίρες (151,6 εκατομμύρια δολάρια) κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου που έληξε τον Μάρτιο ενώ τα κέρδη προ φόρων, εξαιρουμένων των εξαιρετικών στοιχείων, ήταν 269 εκατομμύρια λίρες.

Advertisement
Advertisement

Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα αποτέλεσαν μια αχτίδα αισιοδοξίας στις απώλειες ρεκόρ 3,1 δις. λιρών που κατέγραψε ο όμιλος Tata ο οποίος συγκλόνισε τους επενδυτές.

Ωστόσο παρά το γεγονός πως τα τελευταία αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά για την JLR, οι πωλήσεις στην Κίνα παραμένουν χαμηλές με αποτέλεσμα η Tata να έχει αναθεωρήσει τα σχέδιά της για την βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο όμιλος Tata εξερευνά στρατηγικές επιλογές για το εμπορικό σήμα πολυτελείας, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής πώλησης στον όμιλο PSA, σύμφωνα με αναφορές.

Advertisement

Η Κίνα θα πρέπει να επανέλθει στην ανάπτυξη καταγράφοντας άνοδο 25% στις πωλήσεις της δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Tata Motors PB Balaji στη Βομβάη, επαναλαμβάνοντας ότι η ινδική εταιρεία δεν έψαχνε να πουλήσει τη μονάδα πολυτελών αυτοκινήτων της. Η Jaguar Land Rover «κατάφερε να σταθεροποιηθεί» στην Κίνα ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Jaguar Land Rover δεν είναι η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία που υποφέρει στην Κίνα, όπου η αγορά περνάει τη μεγαλύτερη απότομη πτώση της σε μια γενιά, αλλά η εταιρεία αντιμετωπίζει άλλες προκλήσεις.

Advertisement

Πάντως η Βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία εξακολουθεί να κατατάσσεται ως η πιο πολύτιμη από τις μεγαλύτερες μάρκες που κατέχει η Tata Group. Το σήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας ανήλθε σε περίπου 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, σύμφωνα με αναλυτές…