Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο! Τέλος εποχής για το Ford C-Max

Ελλάδα 6:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο! Τέλος εποχής για το Ford C-Max

ΝΕΑ

Επίσημο! Τέλος εποχής για το Ford C-Max

ΝΕΑ

Η Ford σταματά την παραγωγή του πολυμορφικού της μοντέλου και εστιάζει την προσοχή της περαιτέρω στο Focus.

Advertisement
Advertisement

Η Ford επιβεβαίωσε ότι θα τερματίσει την παραγωγή του C-Max στο εργοστάσιο της στο Saarlouis της Γερμανίας, αλλά ξακαθάρισε ότι το εργοστάσιο θα παραμείνει ανοιχτό με περαιτέρω επενδύσεις στο Focus το οποίο επίσης κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο.

Η παραγωγή των μοντέλων C-Max και Grand C-Max θα σταματήσει μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση η αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

Η Ford τερματίζει επίσης και τη νυχτερινή παραγωγή στο εργοστάσιο.

Οι συγκεκριμένες κινήσεις θα μειώσουν το κόστος καθώς η Ford επιδιώκει να αναδιαρθρώσεις τις ευρωπαϊκές δραστηριότητές της που προκαλούν «αιμορραγία» στα οικονομικά της.

Από την άλλη μεριά η αυτοκινητοβιομηχανία επισήμανε ότι θα συνεχίσει να επενδύει στην παραγωγή του Focus στο Saarlouis και μάλιστα κάνει λόγο για νέες εκδόσεις Active και ST.

Advertisement

Η Ford είχε ανακοινώσει στα μέσα Μαρτίου ότι σχεδιάζει να καταργήσει πάνω από 5.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία ώστε να επιστρέψει στην κερδοφορία βραχυπρόθεσμα. Το συγκεκριμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης εκτός από απολύσεις περιλαμβάνει κλείσιμο εργοστασίων και διακοπή παραγωγής οχημάτων που δεν αποφέρουν τα αναμενόμενα έσοδα.

Η αυτοκινητοβιομηχανία απασχολεί περίπου 53.000 άτομα στην Ευρώπη, με περισσότερους από 24.000 από αυτούς στη Γερμανία.

Advertisement

Η Ford σταματά την παραγωγή των C-Max και Grand C-Max λόγω της απότομης πτώσης της ζήτησης, καθώς οι πελάτες μεταβαίνουν σε SUV και crossovers.

Μάλιστα οι πωλήσεις των C-Max και Grand C-Max πέρυσι σημείωσαν πολύ μεγάλη πτώση σε ποσοστό 21% οι οποίες ανήλθαν σε μόλις 53.080 στην Ευρώπη μονάδες…