Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Νέα Audi A3 και A3 Allstreet

Ελλάδα 9:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Νέα Audi A3 και A3 Allstreet

ΝΕΑ

Επίσημο: Νέα Audi A3 και A3 Allstreet

ΝΕΑ

Το Audi A3 ανανεώθηκε και απέκτησε και νέα έκδοση Allstreet.

Advertisement
Advertisement

Η Audi προχώρησε στο facelift του επιτυχημένου Α3 προκειμένου να το προσδώσει μια πιο σύγχρονη και δυναμική εμφάνιση, ενώ το πιο σημαντικό έο είναι η ύπαρξη της καινούργιας έκδοσης Allstreet.

Οπτικά το νέο Α3 διακρίνεται από την πιο επίπεδη και μεγαλύτερη μάσκα Singleframe του, καθώς και από δύο πιο μεγάλες εισαγωγές αέρα. Ταυτόχρονα στο πίσω μέρος έχει αλλάξει ο προφυλακτήρας μαζί με το διαχύτη, θυμίζοντας σύμφωνα με τους σχεδιαστές της Audi και λίγο το σπορ RS.

Στο Allstreet η μάσκα είναι ακόμα πιο τονισμένη και έχει ματ μαύρο χρώμα, ενώ ταυτόχρονα είναι τοποθετημένη λίγο πιο ψηλά. Οι εισαγωγές αέρα εδώ είναι τριγωνικές, ενώ υπάρχουν διακριτικά πλαστικά προστατευτικά στα φτερά, στάνταρ ράγες οροφής και μια μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος κατά συνολικά 30 χιλιοστά.

Advertisement
Advertisement

Από αυτά τα 15 πιστώνονται στην ανάρτηση η οποία έχει και άλλες ρυθμίσεις σε σχέση με τη στάνταρ έκδοση και 15 στους μεγαλύτερους τροχούς.

Ενδιαφέρουσα δυνατότητα είναι η επιλογή μέσω του MMI μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών φωτεινών υπογραφών για τα LED φώτα ημέρας.

Στο εσωτερικό έχουν γίνει αλλαγές στην κεντρική κονσόλα και στη σχεδίαση των αεραγωγών, ενώ όλα τα μοντέλα έχουν πλέον μια οθόνη 10,1 ιντσών για το σύστημα infotainment. Συνολικά υπάρχουν 4 θύρες USB-C, ενώ ο εξοπλισμός μπορεί να περιλαμβάνει και όλα τα διαθέσιμα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης.

Advertisement

Επίσης υπάρχουν και συνολικά 5 στοιχεία εξοπλισμού on demand που μπορεί κανείς να αποκτήσει για τουλάχιστον 1 μήνα, καθώς και προαιρετικό ηχοσύστημα Sonos. Και όπως συνηθίζεται τελευταία μέρος των επενδύσεων είναι από ανακυκλωμένα υλικά.

Η γκάμα του ανανεωμένου Audi A3 θα περιλαμβάνει αρχικά το 35 TFSI με τον 1.5 βενζίνης των 150 ίππων και το δίλιτρο 35 TDI των επίσης 150 ίππων. Και στα δύο το κιβώτιο είναι αυτόματο S-Tronic με 7 σχέσεις, ενώ αργότερα ο TFSI θα είναι διαθέσιμος και με χειροκίνητο κιβώτιο.

Advertisement

Στην πορεία θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις -το S3 αναμένεται να ξεπερνά τους 330 ίππους- ενώ οι αλλαγές αφορούν φυσικά και το σεντάν.