Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο VW ID.3

Ελλάδα 2:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο VW ID.3

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο VW ID.3

ΝΕΑ

Η VW ανανέωσε το ID.3 δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή στο εσωτερικό του.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen παρουσίασε τη νέα, ανανεωμένη έκδοση του ID.3, περίπου δυόμιση χρόνια μετά την επίσημη πρεμιέρα του.

Οπτικά οι αλλαγές δεν είναι μεγάλες και εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στο νέο εμπρός προφυλακτήρα με τις πιο μεγάλη εισαγωγή αέρα, ενώ υπάρχουν και κάθετες εισαγωγές μπροστά από τους τροχούς.

Από κει και πέρα το καπό έχει ελαφρώς πιο έντονο ανάγλυφο, στο προφίλ έχει καταργηθεί το διακοσμητικό στην πίσω κολώνα, ενώ τα πίσω φώτα έχουν πλέον διαφορετικό εσωτερικό σχεδιασμό. Επίσης προστέθηκαν, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, νέα χρώματα για το αμάξωμα και καινούργιες ζάντες 19 ιντσών. Πέρα από αυτές των 18 και 20 ιντσών.

Advertisement
Advertisement

Μεγαλύτερες είναι οι αλλαγές εντός ID.3, μιας και σε αυτόν τομέα εντοπίζοντας τα περισσότερα παράπονα για το πιο μικρό ηλεκτρικό της VW. Έτσι πλέον όλα τα σκληρά πλαστικά έχουν αντικατασταθεί από πιο μαλακές και πιο ποιοτικές επιφάνειες, οι επενδύσεις σε καθίσματα και πόρτες είναι από πιο καλά και βιώσιμα υλικά, ενώ η κεντρική οθόνη του συστήματος infotainment έχει πλέον στάνταρ διαγώνιο 12,0 ιντσών (από 10,0).

Advertisement

Η νέα κεντρική οθόνη αφής συνδυάζεται και με το πιο πρόσφατο λογισμικό του ομίλου Volkswagen -άλλος ένας τομέας για τον οποίο υπήρχαν παράπονα- που θα ανανεώνεται διαρκώς με OTA (Over The Air) αναβαθμίσεις. Από την  άλλη όπως οι «συρόμενοι» διακόπτες αφής για το σύστημα κλιματισμού και την ένταση του ηχοσυστήματος δεν είναι και πάλι φωτιζόμενοι. Η σημαντική αυτή αλλαγή αναμένεται να γίνει του χρόνου.

Advertisement

Σημαντική νέα δυνατότητα που θα έχει ο κάτοχος του ID.3 είναι να αποκτά στοιχεία εξοπλισμού και μετά την αγορά και για όσο χρονικό διάστημα τα χρειάζεται (Functions on Demand). Π.χ. μπορεί να αποκτήσει διζωνικό σύστημα κλιματισμού για ένα μεγάλο ταξίδι.

Αναβάθμιση έχει γίνει και στο σύστημα πλοήγησης, που πλέον υπολογίζει πιο έξυπνα τις στάσεις φόρτισης προκειμένου να συμπιέζεται ο συνολικός χρόνος ταξιδιού.

Advertisement

Το σύστημα πρόωσης συνεχίζει χωρίς ουσιαστικές αλλαγές. Έτσι η γκάμα θα περιλαμβάνει τον τοποθετημένο πίσω ηλεκτροκινητήρα των 204 ίππων και των 310 Nm που συνδυάζεται με μπαταρία 58 kWh στην έκδοση Pro και με μπαταρία 77 kWh στην Pro-S. Η αυτονομία είναι αντίστοιχα 426 και 546 χιλιόμετρα, ενώ η φόρτιση γίνεται με μέγιστη ισχύ 120 (Pro) και 170 kW (Pro S).

Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει και μια εισαγωγική έκδοση με μπαταρία 45 kWh, καθώς και τη σπορ ID.3 GTX που αναμένεται εντός της χρονιάς.

Το ανανεωμένο VW ID.3 θα είναι διαθέσιμο το καλοκαίρι, με τις πρώτες παραδόσεις να υπολογίζεται πως θα γίνουν προς τα τέλη του τρίτου τριμήνου του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Volkswagen θα αυξήσει στα ID. τα βιώσιμα υλικά
Η VW επιταχύνει την εξέλιξη του επταθέσιου ID. Buzz
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα για όλους από τη Volkswagen