Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Ford Kuga

Ελλάδα 9:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Ford Kuga

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Ford Kuga

ΝΕΑ

Με ανανεωμένη και πιο μοντέρνα εξωτερική εμφάνιση, με πλούσιο εξοπλισμό και πολλές βελτιωμένες επιλογές στα συστήματα κίνησης, το ανανεωμένο Ford Kuga έρχεται να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Ford στις ευρωπαϊκές αγορές, το Kuga, δέχεται τις επεμβάσεις τις εταιρείας, με ένα αισθητικό και τεχνολογικό φρεσκάρισμα που θέλει να το διατηρήσει μέσα στις τοπ επιλογές των μεσαίων SUV.

Το νέο SUV ξεχωρίζει για τη νέα εμπρός όψη του, με την τολμηρή σχεδίαση της μάσκας να πλαισιώνεται από μια μπάρα φώτων LED, η οποία εκτείνεται σε όλο το πλάτος και καταλήγει απρόσκοπτα στους νέους full LED προβολείς του νέου Ford Kuga.

Η νέα έκδοση Active εντάσσεται για πρώτη φορά στη γκάμα του Ford Kuga, διαθέτοντας μία ισχυρή οπτική ταυτότητα, χάρη στα μοναδικά εξωτερικά όπως η πιο έντονη μάσκα, η οποία ξεχωρίζει για τα φαρδιά κάθετα στοιχεία της σε γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα, συμπληρώνεται από μια χαρακτηριστική κάτω γρίλια και ποδιά, που σηματοδοτούν τον πιο «ενεργό» χαρακτήρα της συγκεκριμένης έκδοσης.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό, το Kuga Active διακρίνεται από το λογότυπο Active στις μοναδικές επενδύσεις των καθισμάτων και τα πατάκια, ενώ ο πίνακας οργάνων και οι επενδύσεις των θυρών φέρουν φινίρισμα από βουρτσισμένο σκούρο ξύλο με ματ φινίρισμα.

Οι νέες εκδόσεις Kuga Active Hybrid και EcoBoost έχουν αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 10 mm εμπρός και 5 mm πίσω, για κίνηση σε εκτός δρόμου διαδρομές, ενώ το πρόσθετο drive mode με την ονομασία Trail μεταβάλλει την απόκριση του γκαζιού και του συστήματος ελέγχου πρόσφυσης ώστε ο οδηγός να μπορεί να ελέγχει πιο αποτελεσματικά το αυτοκίνητο σε μαλακές επιφάνειες όπως η άμμος ή η λάσπη.

Advertisement

Στο εσωτερικό, το νέο Ford Kuga συνεχίζει να προσφέρει κορυφαία επίπεδα πρακτικότητας και άνεσης, στα οποία τώρα προστίθεται ένα πιο απέριττο και χαλαρωτικό περιβάλλον.

Advertisement

Η εξαιρετική πρακτικότητα παραμένει βασικό χαρακτηριστικό και του νέου Kuga. Τα καθίσματα της δεύτερης σειράς μπορούν να μετακινούνται σε μια διαδρομή 140 mm και να προσφέρουν πάνω από 1 μέτρο χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών ή έως και 553 λίτρα στο χώρο αποσκευών, ώστε να υποστηρίζουν όλους τους συνδυασμούς επιβατών και αποσκευών.

Τόσο το νέο Kuga Plug-In Hybrid όσο και το Kuga Hybrid AWD (FHEV) επωφελούνται τώρα από έναν μεγαλύτερο ηλεκτροκινητήρα και ένα αναβαθμισμένο power-split αυτόματο κιβώτιο, προσφέροντας σημαντικά οφέλη όσον αφορά τις επιδόσεις και την ικανότητα ρυμούλκησης για ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία.

Σε επίπεδο επιδόσεων, το Kuga Plug-In Hybrid έχει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 7,3 δευτερόλεπτα – σχεδόν δύο δευτερόλεπτα ταχύτερα από πριν – ενώ τόσο το Kuga Plug-In Hybrid όσο και το Kuga Hybrid AWD προσφέρουν την καλύτερη στην κατηγορία τους ικανότητα ρυμούλκησης που είναι αυξημένη πάνω από 30%, φτάνοντας τα 2.100 kg.

Advertisement

Ο βενζινοκινητήρας των 2,5 λίτρων της Ford, ο οποίος λειτουργεί στον κύκλο Atkinson, ο ηλεκτροκινητήρας, η γεννήτρια και η μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 14,4 kWh αποδίδουν 243 ίππους. Οι πιστοποιημένες εκπομπές CO2 είναι 20-28 g/km WLTP και η κατανάλωση καυσίμου 0,9-1,2 l/100 km, ενώ η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία ανέρχεται σε 60-69 km.

Το νέο Kuga Hybrid διαθέτει ένα αυτοφορτιζόμενο σύστημα κίνησης FHEV με δυνατότητα αμιγούς ηλεκτροκίνησης. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εκδόσεις, με κίνηση στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος Ford Intelligent All-Wheel Drive.

Ο βενζινοκινητήρας των 2,5 λίτρων συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα, γεννήτρια και μπαταρία ιόντων λιθίου εξασφαλίζοντας πιστοποιημένες τιμές εκπομπών CO2 121-146 g/km (WLTP) και κατανάλωση καυσίμου 5,3-6,4 l/100 km. Η αυτονομία του Kuga Hybrid φτάνει έως και τα 900 km με ένα μόνο ρεζερβουάρ καυσίμου.

Το προηγμένο υβριδικό σύστημα του μοντέλου είναι σε θέση να εξασφαλίσει έως 64% αμιγώς ηλεκτρική οδήγηση στην πόλη.

Υπάρχει επίσης η έκδοση με τον βενζινοκινητήρα 1.5L EcoBoost της Ford, ο οποίος αποδίδει 150 ίππους,  κατανάλωση 6,3-7,2 l/100 km και εκπομπές CO2 144-163 g/km (WLTP).

Το νέο Kuga διαθέτει όλες τις τελευταίας γενιάς τεχνολογίες για συστήματα άνεσης και υποβοήθησης του οδηγού μέσω του πακέτου Driver’s Assistance Pack.

Οι τεχνολογίες άνεσης τελευταίας γενιάς και τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού απογειώνουν την εμπειρία οδήγησης και ιδιοκτησίας του νέου Kuga. Το κορυφαίο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 4 της Ford χρησιμοποιεί διπλάσια υπολογιστική ισχύ σε σχέση με το σύστημα SYNC 3 του απερχόμενου Kuga.

Ο οδηγός μπορεί να χειρίζεται το SYNC 4 μέσω μιας οθόνης αφής 13,2 ιντσών. Αυτή διαθέτει μια διαισθητική διεπαφή για γρήγορες και εύκολες επιλογές και ενέργειες μέσω της οθόνης, καθώς και μέσω του συνδεδεμένου φωνητικού ελέγχου.

Η κεντρική οθόνη με οριζόντια διάταξη υποστηρίζεται από έναν νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων TFT 12,3 ιντσών, ο οποίος είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις νέου Kuga. Η οθόνη μπορεί να διαμορφώνεται ώστε να δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες του οδηγού.

Όλες οι εκδόσεις του νέου Kuga διαθέτουν ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto  και δυνατότητα σύνδεσης δύο smartphone, με μόντεμ 5G για εξαιρετικά γρήγορη συνδεσιμότητα και απρόσκοπτο streaming.

Το νέο Kuga θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια της Ισπανίας και θα πωλείται από τον Ιανουάριο του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτά τα αυτοκίνητα αγοράζουν οι Ευρωπαίοι!
Άμεση διάθεση επιβατικών και επαγγελματικών Ford
Ford Kuga PHEV: Ξανά best-seller!