Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η BMW M2 Competition των 410 ίππων (+video)

Ελλάδα 9:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Αυτή είναι η BMW M2 Competition των 410 ίππων (+video)

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτή είναι η BMW M2 Competition των 410 ίππων (+video)

ΝΕΑ

Μετά την διαρροή των πρώτων φωτογραφιών της την προηγούμενη εβδομάδα, η BMW αποκάλυψε και επίσημα την νέα M2 Competition, την ακόμη πιο «καυτή» εκδοχή του γερμανικού κουπέ επιδόσεων. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Η νέα BMW M2 Competition δεν θα είναι μάλιστα μόνο η πιο ισχυρή και πιο «σκληροπυρηνική» εκδοχή του μοντέλου, αλλά και το αυτοκίνητο εκείνο που θα αντικαταστήσει την «απλή» M2 των 370 ίππων που γνωρίζουμε σήμερα.

Αισθητικά, η BMW έχει φροντίσει ώστε να τονίσει ακόμη περισσότερο την εμφάνιση του αυτοκινήτου, προσφέροντας στην M2 Competition μια νέα εισαγωγή χαμηλά στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα για ακόμη καλύτερη ψύξη του κινητήρα, η οποία πλαισιώνεται από πιο σπορ πλαϊνά, ενώ μαύρη επένδυση συναντούμε στη γρίλια της μάσκας.

Αλλαγμένοι και πιο αεροδυναμικοί είναι οι BMW M πλαϊνοί καθρέπτες, οι οποίοι συνδυάζονται με νέας σχεδίασης 19 ιντσών ζάντες. Στο πίσω μέρος διαφοροποιούνται μόνοι οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης, που έρχονται σε μαύρο χρώμιο.

Advertisement
Advertisement

M2 Competition new 640 (1)

Περνώντας στο εσωτερικό της νέας BMW M2 Competition, εκεί συναντούμε νέα M Sport καθίσματα με φωτιζόμενο λογότυπο «M2» και επενδύσεις σε μαύρο δέρμα με «τρυπητό» design, κόκκινο κουμπί για την εκκίνηση, νέας σχεδίασης πίνακα οργάνων, M δερμάτινο σπορ τιμόνι, καθώς και νέες επενδύσεις, αλλά και νέας σχεδίασης M ζώνες ασφαλείας.

M2 Competition new 640 (2)

Advertisement

Ειδικά στο πεδίο του κινητήρα, η νέα M2 Competition εφοδιάζεται με μια βελτιωμένη εκδοχή του 3λιτρου 6κύλινδρου TwinPower Turbo μοτέρ της BMW M, το οποίο έχει απόδοση ισχύος 410 ίππων και ροπή 550 Nm. Το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 4.2 sec με το 7τάχυτο M DCT αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (4.4 sec με το 6άρι μηχανικό), ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h ή φτάνει τα 280 km/h εφόσον επιλεγεί το πακέτο M Driver’s χωρίς τον περιοριστή.

M2 Competition new 640 (5)

Advertisement

Η BMW ανακοινώνει επιπλέον ότι η νέα κορυφαία M2 φέρει ένα καινούργιο σύστημα ψύξης για τον κινητήρα, που προέρχεται από την BMW M4 Competition και συνδυάζεται με ένα αγωνιστικά εμπνευσμένο σύστημα λίπανσης του μοτέρ. Στο αντίθετο άκρο συναντούμε ένα νέο φίλτρο σωματιδίων βενζίνης, που μειώνει τις εκπομπές ρύπων του αυτοκινήτου.

Περαιτέρω βελτιώσεις έχουμε και στο πεδίο των οδικών και οδηγικών χαρακτηριστικών, αφού έχει τοποθετηθεί η κατασκευασμένη από CFRP (ειδικό πλαστικό πολυμερές ενισχυμένο από ανθρακονήματα) μπάρα θόλων των BMW M3/M4 στο εμπρόσθιο μέρος, για ακόμη καλύτερο «δέσιμο». Επαναρυθμισμένα είναι και το ηλεκτρομηχανικό σύστημα διεύθυνσης, το ενεργό M διαφορικό και το Σύστημα Ελέγχου της Ευστάθειας (DSC).

M2 Competition new 640 (4)

Advertisement

Οι αλλαγές στη νέα BMW M2 Competition ολοκληρώνονται με την παρουσία του νέου διακόπτη στην κεντρική κονσόλα για την ρύθμιση του μοτέρ, του τιμονιού καθώς και του κιβωτίου (M DCT), που δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να κάνει τους δικούς του, ξεχωριστούς συνδυασμούς οδηγικών προφίλ και να τους αποθηκεύσει στην μνήμη χρησιμοποιώντας τα κουμπιά M1 και M2 πάνω στο τιμόνι.