Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημα τέλος ο Rupert Stadler από την κορυφή της Audi

Ελλάδα 13:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημα τέλος ο Rupert Stadler από την κορυφή της Audi

ΝΕΑ

Επίσημα τέλος ο Rupert Stadler από την κορυφή της Audi

ΝΕΑ

Όπως ανακοίνωσε επίσημα ο Όμιλος VW, ο Rupert Stadler, CEO της Audi, παύεται από τα καθήκοντά του λόγω της έρευνας που βρίσκεται εν εξελίξει για τη συμμετοχή του σε απάτη στο πλαίσιο του σκανδάλου Dieselgate. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Ο Stadler, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή από το καλοκαίρι του 2017 μέχρι και σήμερα ύστερα από την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής του, κατηγορείται μαζί με ένα δεύτερο υψηλόβαθμο στέλεχος της Audi για απάτη λόγω της ύπαρξης του λογισμικού που «έκλεβε» στις μετρήσεις ρύπων στα αυτοκίνητα της μάρκας.

Παρότι ο Όμιλος VW και η Audi έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη τους δεν γνώριζαν την ύπαρξη του λογισμικού, οι αρχές θεωρούν ότι ο Stadler ήταν πλήρων ενήμερος και άρα υπεύθυνος για την ύπαρξή του.

Πλέον και ύστερα από πάνω από ένα χρόνο της σύλληψής του, τα Διοικητικά Συμβούλια της VW και της Audi αποφάσισαν να παύσουν τον Stadler από τα καθήκοντά του στην κεφαλή της μάρκας, αλλά και γενικότερα από τον Όμιλο VW.

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, έχει να κάνει με το γεγονός ότι όντας στη φυλακή δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του στην Audi, ενώ παράλληλα του δίνεται με αυτόν τον τρόπο η ευκαιρία να επικεντρωθεί στην υπεράσπισή του.

Θυμίζουμε ότι ο Stadler αποτελεί μέλος της Audi από το 1990. Το 2003 έγινε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της μάρκας και από το 2007 ήταν ο CEO της. Από το 2010 μέχρι σήμερα ο Γερμανός ήταν επίσης μέλος του ΔΣ της Audi. Πλέον, τη θέση του Stadler αναμένεται να πάρει όπως σας γράψαμε τον Ιούλιο, ο Markus Duesmann, πρώην Υπεύθυνος του Δικτύου Προμηθειών και Προμηθευτών της BMW.

Advertisement

Stadler2