Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημα και ηλεκτροκίνητο το Audi Q6

Ελλάδα 1:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημα και ηλεκτροκίνητο το Audi Q6

ΝΕΑ

Επίσημα και ηλεκτροκίνητο το Audi Q6

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο teaser σκίτσο από το ηλεκτρικό Q6 ενώ επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά το Q8 ως ναυαρχίδα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν στην ετήσια συνέντευξη Τύπου της Audi, όπου ανακοινώθηκε και επίσημα μέσω μίας ηλεκτρονικά επεξεργασμένης εικόνας η μελλοντική παραγωγή ενός νέου μοντέλου με την ονομασία Q6. Το νέο Audi αναμένεται να κυκλοφορήσει προς τα τέλη του 2017 για να αντιμετωπίσει εφάμιλλου χαρακτήρα μοντέλα, όπως είναι η BMW X6 και η Mercedes-Benz GLE.

Το Q6 θα βασίζεται στην πλατφόρμα MLB που χρησιμοποιείται και στο Q7, ενώ εντύπωση προκαλεί πως θα έχει παρόμοια διάταξη με του R8 e-tron, αλλά με μικρότερη αυτονομία (στα περίπου 300 km με μία φόρτιση). H μπαταρία θα έχει χωρητικότητα 100 kWh και το Q6 e-tron θα στοχεύει στο επερχόμενο Tesla Model X SUV. Και από την στιγμή που το Q6 θα είναι ηλεκτρικό (ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα υπάρξουν και συμβατικές εκδόσεις), το Q8 θα αποτελέσει τη crossover ναυαρχίδα της εταιρίας και θα τοποθετείται πάνω από το Q7.

Advertisement
Advertisement