Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επικίνδυνα και ασυντήρητα τα στηθαία ασφαλείας!

Ελλάδα 9:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επικίνδυνα και ασυντήρητα τα στηθαία ασφαλείας!

ΝΕΑ

Επικίνδυνα και ασυντήρητα τα στηθαία ασφαλείας!

ΝΕΑ

Αυξάνονται συνεχώς τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων εξαιτίας της έλλειψης πόρων για την οδική ασφάλεια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Advertisement
Advertisement

Οι επενδύσεις στην Οδική Ασφάλεια μπορεί να έχουν αυξηθεί αλλά σχεδόν κάθε μέρα ακούμε για ένα θανατηφόρο τροχαίο ή για ένα τρακάρισμα που άφησε πίσω του… συντρίμμια.

Η αλήθεια είναι πως αφού βελτιώθηκαν ραγδαία οι υποδομές στις Εθνικές Οδούς το επαρχιακό οδικό δίκτυο – ελέω πόρων – έμεινε ανοχύρωτο και 40 χρόνια πίσω.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr οι Ελληνικές εταιρείες παραγωγής Στηθαίων ασφαλείας έχουν κοινοποιήσει την πρόθεσή τους να συνδράμουν σε ένα επενδυτικό πρόγραμμα για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας αλλά και στήριξης της ελληνικής οικονομίας ακόμη δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση και βέβαια κανένα Υπουργείο δεν έχει συμπεριλάβει στην επανέναρξη της οικονομίας τον συγκεκριμένο κλάδο μεταποίησης.

Όπως έχει δημοσιεύσει το Newsauto.gr για κάθε 1 ευρώ προστιθέμενης αξίας που παράγεται από τη μεταποίηση προκαλείται τριπλάσια συνολική θετική επίπτωση στην ελληνική οικονομία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Ενεργειακή Θωράκιση της χώρας όπου χιλιάδες κατοικίες αναβαθμίζονται και μετατρέπονται σε ενεργειακές.

Μια απλή σύγκριση με ενδεικτικό κόστος 100 εκατ. ευρώ σε 2 χρόνια θα μπορούσαν να αντικατασταθούν 5.000 χλμ. στηθαίων ασφαλείας με πιστοποιημένα κατά ΕΝ1317 στηθαία που πληρούν όλες τις προδιαγραφές για την αποφυγή κατά το δυνατόν των θανατηφόρων τροχαίων.

Advertisement

Στα τελευταία θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα περιλαμβάνεται και ένας επαγγελματίας οδηγός ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή όχι στην άσφαλτο αλλά σε ένα αδρευτικό κανάλι όταν το όχημα που οδηγούσε ξέφυγε της πορείας του και βέβαια τα υπάρχοντα στηθαία εξαιτίας της παλαιότητάς τους δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το φορτηγό στο οδόστρωμα…

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Online τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021: Που θα τα βρείτε και πως θα τα γλιτώσετε!

Ελλάδα: Εμφανίστηκαν και οι αυτοκινούμενοι… οίκοι ανοχής

«Όχι» από την ΕΕ για αναβολή στα νέα αυστηρά πρότυπα diesel

Advertisement