Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Eπετειακή Aston Martin DBS GT Zagato

Ελλάδα 15:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Eπετειακή Aston Martin DBS GT Zagato

ΝΕΑ

Eπετειακή Aston Martin DBS GT Zagato

ΝΕΑ

Η επετειακή DBS GT Zagato δημιουργήθηκε για τον εορτασμό των 100 ετών της ιταλικής φίρμας και των σχεδόν 60 ετών συνεργασίας με την Aston Martin.

Advertisement
Advertisement

Η πραγματικά εντυπωσιακή DBS GT Zagato είναι μια επανασχεδιασμένη εκδοχή της DBS Superleggera και θα κατασκευαστεί μόνο σε 19 αντίτυπα. Η τιμή του θα πλησιάζει το εξίσου εντυπωσιακό ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ στο οποίο όμως συμπεριλαμβάνεται και μια επίσης συλλεκτική DB4 GT Zagato Continuation η οποία θα συνοδεύει κάθε DBS GT Zagato.

Το επετειακό supercar έχει μια ιδιαίτερα ξεχωριστή εμφάνιση η οποία είναι εμπνευσμένη από τις κλασικές Aston Martin Zagato. Από αυτές για παράδειγμα έχει επηρεαστεί ο σχεδιασμός της οροφής με τα διπλά φουσκώματα, το εξαιρετικά μακρύ καπό και η μεγάλη εισαγωγή αέρα στη μάσκα με την κλίση προς τα μέσα.

Advertisement
Advertisement

Η Aston Martin δεν έχει ανακοινώσει τεχνικές λεπτομέρειες οπότε δεν είναι γνωστό εάν ο V12 των 5.2 λίτρων θα έχει υψηλότερη απόδοση από τους 725 ίππους της Superlegerra. Πάντως η παραγωγή της DBS GT Zagato θα γίνεται στο εργοστάσιο της Aston Martin στο Gaydon με τα πρώτα αυτοκίνητα να είναι προγραμματισμένα για παράδοση στους τυχερούς τους ιδιοκτήτες στο τέλος του 2020. Πάντως μέχρι τότε οι ίδιοι θα έχουν πάρει στα χέρια τους την DB4 GT Zagato Continuation για την οποία αναμένεται οι παραδόσεις να ξεκινήσουν στο τέλος της φετινής χρονιάς.