Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επένδυση € 700 εκατ. από τη Fiat

Ελλάδα 2:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επένδυση € 700 εκατ. από τη Fiat

ΝΕΑ

Επένδυση € 700 εκατ. από τη Fiat

ΝΕΑ

Μεγαλεπήβολα σχέδια έχει η Fiat για το εργοστάσιο Σεβέλ στην Ατέσα, όπου παράγει το Ducato. Αυτά ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρείας, Σέρτζιο Μαρκιόνε και αφορούν επένδυση της τάξης των € 700 εκατομμυρίων! ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Αυτά απλώνονται σε πενταετές πλάνο, όπου με την εφαρμογή προτύπων World Class Manufacturing, η συγκεκριμένη εγκατάσταση θα βελτιώσει περαιτέρω τη θέση του ως μία από τις πιο προηγμένες εγκαταστάσεις παραγωγής αυτοκινήτων στον κόσμο.

Η επένδυση αυτή, εκ της οποίας € 550 εκατομμύρια έχουν αναληφθεί από την Fiat Group και 150 εκατομμύρια από την PSA, θα καλύψει την εγκατάσταση 60 ρομπότ συγκόλλησης του πλαισίου, την τοποθέτηση 25 ανακαινισμένων συστημάτων βαφής με ψεκασμό, μια νέα γραμμή συναρμολόγησης και την αναδιοργάνωση logistics στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την παραγωγή ενός ευρύτερου φάσματος προϊόντων, προκειμένου να ανταποκριθεί στις εξελισσόμενες απαιτήσεις του πελάτη και της αγοράς.

Το εργοστάσιο αυτό αποτελεί κοινοπραξία 50-50 μεταξύ της Fiat Group Automobiles, και της PSA Peugeot-Citroën, εγκαινιάστηκε στις 28 Νοεμβρίου 1981 από τον Ιταλό Πρόεδρο Σάντρο Πετρίνι με τη παρουσία του προέδρου της Fiat, Ζιοβάνι Ανιέλι. Η εγκατάσταση παράγει σήμερα τα Fiat Ducato, Peugeot Boxer και Citroen Jumper.

Advertisement
Advertisement

Περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια ελαφρά επαγγελματικά οχήματα έχουν παραχθεί στο εργοστάσιο αυτό που απασχολεί πάνω από 6.000 άτομα, καθιστώντας το την μεγαλύτερη βιομηχανική περιοχή του Αμπρούτσο. Λειτουργώντας 3 βάρδιες την ημέρα, 5 ημέρες την εβδομάδα, το εργοστάσιο έχει ικανότητα παραγωγής περίπου 300.000 οχημάτων ετησίως.