Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επέκταση γκάμας των MINI τα επόμενα έτη

Ελλάδα 14:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επέκταση γκάμας των MINI τα επόμενα έτη

ΝΕΑ

Επέκταση γκάμας των MINI τα επόμενα έτη

ΝΕΑ

Η MINI έχει παραδεχτεί φωναχτά πως σκέπτεται σοβαρά την ιδέα της περαιτέρω επέκτασης της σειράς των μοντέλων της την επόμενη δεκαετία. Και το ερώτημα που φυσιολογικά προκύπτει, είναι πόσο ακόμη αλήθεια;

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Όταν το αμιγώς ηλεκτρικό MINI EV φτάσει στην αγορά το 2019, η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία θα έχει πέντε μοντέλα «υπερήρωες», όπως χαρακτηριστικά τα αποκαλεί, στην οικογένειά της. Ωστόσο, ο επικεφαλής της MINI Design, Oliver Heilmer, αναφέρει ότι η εταιρεία μπορεί να απαιτηθεί τελικά με βάση τις συνθήκες να επεκτείνει αυτή τη σειρά, κυρίως λόγω των απαιτήσεων των νέων αγοραστών.

«Το πρώτο MINI ήταν κατασκευασμένο από μια και μόνο ανάγκη. Θα ήθελα πραγματικά να καταλάβω ποιες θα είναι οι ανάγκες τα επόμενα πέντε έως έξι χρόνια από σήμερα. Θέλουμε να εξετάσουμε πελάτες που είναι τώρα 13, 14, 15 ετών. Ποια είναι πραγματικά η αισθητική τους προσέγγιση; Είναι προφανώς επηρεασμένοι από τα smartphones. Αλλά αν το κατανοήσουμε σωστά, μπορούμε να το μεταφέρουμε στα αυτοκίνητα μας, στο μέλλον», είπε ο Heilmer.

Advertisement
Advertisement

Mini-New-Model-tsiro-640

Όποιος και αν είναι ο τρόπος με τον οποίο η εταιρία προσθέτει στοιχεία στην υπάρχουσα σειρά, ο επικεφαλής σχεδιασμού δήλωσε ότι τα εικονικά χαρακτηριστικά των MINI, συμπεριλαμβανομένης της «ρέουσας» οροφής, θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται. Εν τω μεταξύ, η φίρμα συνεχίζει να ασχολείται με το ηλεκτροκίνητο μοντέλο της και έχει επίσης αρχίσει να σχεδιάζει την επόμενη γενιά του δημοφιλούς hatch, η οποία αναμένεται να εμφανιστεί το 2021.