Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επανεκκίνηση για το μέλλον των Renault και Nissan

Ελλάδα 10:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επανεκκίνηση για το μέλλον των Renault και Nissan

ΝΕΑ

Επανεκκίνηση για το μέλλον των Renault και Nissan

ΝΕΑ

Ένα χρόνο και κάτι μετά το σκάνδαλο «Ghosn», οι Nissan και Renault προσπαθούν να ξαναβρούν τα πατήματά τους, επαναφέροντας διάφορα πρότζεκτ που αφορούν κυρίως τα υβριδικά σύνολα.

Advertisement
Advertisement

 

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, βασιζόμενο σε ανώνυμες πηγές, η Renault έστειλε στην Ιαπωνία τον επικεφαλής του τμήματος R&D, Gilles Le Borgne με σκοπό να συναντήσει τον Αντιπρόεδρο σε θέματα τεχνολογίας της Nissan, Tsuyoshi Yamaguchi.  Σκοπός της συνάντησης είναι ασφαλώς να βρουν μία κοινή λύση, τουλάχιστον στην Έρευνα & Εξέλιξη, χαλαρώνοντας παράλληλα την ένταση του παρελθόντος, η οποία είχε ξεκινήσει μετά τη σύλληψη για διαφθορά του τέως Προέδρου της συμμαχίας, Carlos Ghosn.

Advertisement
Advertisement

Το επίκεντρο της συζήτησης θα είναι κυρίως η ηλεκτρική τεχνολογία των κινητήρων, ένας τομέας που κάθε ένας ξεχωριστά από τους κατασκευαστές της Συμμαχίας (Renault-Nissan-Mitsubishi) έχουν αναπτύξει ξεχωριστά. Όπως όλα δείχνουν, τα πράγματα δείχνουν να βελτιώνονται ανάμεσα στις τρεις εταιρείες, με το νέο Nissan Juke να χρησιμοποιεί την υβριδική τεχνολογία της Renault, E-Tech με τη γαλλική φίρμα να «δανείζεται» από τη Nissan τα συστήματα e-Power για να την τοποθετήσει στο νέο Kadjar. Τέλος, η Mitsubishi θα διατηρήσει την plug-in υβριδική τεχνολογία που διαθέτει ήδη το Outlander, καθ ’όλη την διάρκεια της ζωής του μοντέλου.