Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έως 625 PS οι νέες BMW X5 M και Χ6 Μ Competition

Ελλάδα 15:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έως 625 PS οι νέες BMW X5 M και Χ6 Μ Competition

ΝΕΑ

Έως 625 PS οι νέες BMW X5 M και Χ6 Μ Competition

ΝΕΑ

Τα εκρηκτικά SUV της BMW θα κυκλοφορήσουν στα μέσα του 2020 και… βάζουν φωτιές με το ανάστημά τους και με τους 625 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Η γκάμα των BMW M εμπλουτίστηκε με ακόμα δύο μοντέλα. Πρόκειται για τα δύο SUV, Χ5 Μ και Χ6 Μ, οι οποίες μάλιστα θα διατίθενται και σε έκδοση Competition.

Τα υψηλών επιδόσεων SUV βασίζονται στις απλές εκδοχές τους, αλλά -όπως είναι γνωστό- οι εκδόσεις Μ δέχονται μια πολύ γερή δόση τεχνολογίας, εξοπλισμού και… αδρεναλίνης. Για να είμαστε πιο ακριβείς, οι BMW X5 M και Χ6 Μ εφοδιάζονται με τον twin-turbo 4.4 V8 κινητήρα των 608 ίππων και 750 Nm ροπής. Η αύξηση των 34 ίππων (σε σχέση με τα απερχόμενα μοντέλα) και σε συνδυασμό με το σύστημα τετρακίνησης xDrive, επιτρέπει στο μεγάλο SUV να ολοκληρώσει το 0-96 χλμ./ώρα σε 3,8 sec.

Advertisement
Advertisement

Οι ισχυρές εκδόσεις των X5 M και X6 M Competition φέρουν το ίδιο μηχανολογικό σύνολο, ωστόσο η ιπποδύναμη αγγίζει τα 625 άλογα. Με αυτή την αύξηση και σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, τα hot SUV μειώνουν τον χρόνο της διαδικασίας 0-96 χλμ./ώρα κατά 0,1 sec, φτάνοντας τα 3,7 sec. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται με ηλεκτρονικό κόφτη στα 250 χλμ./ώρα. Προαιρετικά, με το πακέτο M Driver η μέγιστη ταχύτητα αυξάνεται στα 285 χλμ./ώρα, ενώ οι ιδιοκτήτες λαμβάνουν μια ειδική πρόσκληση για μία συνεδρία σε κάποιο BMW Performance Center Driving School.

Advertisement

Παράλληλα, τα δύο hot μοντέλα αναβαθμίστηκαν στα συστήματα ανάρτησης και πέδησης με μεγαλύτερους δίσκους και εξαπίστονες δαγκάνες, ενώ πατάνε επάνω σε τεράστιους 21 ιντσών τροχούς. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από τρία διαφορετικά προγράμματα: Comfort, Sport και Sport Plus. Τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό, έχει αναλάβει το τμήμα της Μ. Εκτός από το σύστημα πολυμέσων και την τεράστια οθόνη των 12,3 ιντσών, ο προαιρετικός κατάλογος διαθέτει πάρα πολλές επιλογές. Τα δύο hot SUV θα ξεκινήσουν την εμπορική τους πορεία την άνοιξη του 2020.

 

Advertisement

Advertisement