Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εντός του 2020 το μικρό ηλεκτρικό SUV της Renault

Ελλάδα 17:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εντός του 2020 το μικρό ηλεκτρικό SUV της Renault

ΝΕΑ

Εντός του 2020 το μικρό ηλεκτρικό SUV της Renault

ΝΕΑ

Δημοσιεύματα στο γαλλικό Τύπο αναφέρουν πως η Renault είναι έτοιμη να βάλει στο παιχνίδι της ηλεκτροκίνησης ένα μικρό SUV το οποίο αναμένεται να αποκαλυφθεί πριν το τέλος του 2020.

Advertisement
Advertisement

Η είδηση προέρχεται από το γαλλικό LArgus στο οποίο αναφέρεται πως μετά το ηλεκτρικό Zoe και το μικρό City K-ZE (που εμφανίζεται στις φωτογραφίες) το οποίο παρουσιάστηκε στην Κίνα και θα έρθει στην Ευρώπη με στα σήματα της Dacia θα υπάρξει και ένα ακόμα μοντέλο από τη Renault το οποίο θα βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα CMF-EV.

Οι πληροφορίες μιλούν για ένα SUV με διαστάσεις ανάμεσα σε αυτές του Captur και του Zoe. Το νέο μοντέλο αναμένεται να προσφέρεται σε διάφορες εκδόσεις απόδοσης αλλά και με μπαταρίες διαφορετικής χωρητικότητας και θα προσφέρει αυτονομία που θα φθάνει έως και τα 550-600 χιλιόμετρα. Βέβαια το γαλλικό Μέσο δεν αναφέρει τις πηγές του οπότε είναι λογικό να δημιουργείται κάποιος σκεπτικισμός σχετικά με την επίτευξη μιας τόσο υψηλής αυτονομίας από ένα μικρό αυτοκίνητο καθώς αυτό είναι κάτι που δεν έχει γίνει δυνατό έως σήμερα με την υπάρχουσα τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

Η παρουσίαση του αυτοκινήτου είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι το οποίο όμως ακυρώθηκε. Αυτό πάντως δεν φαίνεται πως θα αλλάξει τα σχέδια για λανσάρισμα μέσα στο 2020. Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται πιθανότατα στο εργοστάσιο Doual της Renault όπου βρίσκεται η γραμμή παραγωγής των Espace, Scenic και Talisman με τις παραδώσεις των πρώτων αυτοκινήτων να υπολογίζονται την άνοιξη του 2021.