Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εντατικές δοκιμές για το Citroen C3 X. Πότε παρουσιάζεται;

Ελλάδα 15:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εντατικές δοκιμές για το Citroen C3 X. Πότε παρουσιάζεται;

ΝΕΑ

Εντατικές δοκιμές για το Citroen C3 X. Πότε παρουσιάζεται;

ΝΕΑ

Η Citroen βρίσκεται στο τελικό στάδιο δοκιμών του επερχόμενου σεντάν της και αναμένεται να το παρουσιάσει λίγο πιο αργά από ότι υπολογίζε.

Advertisement
Advertisement

Το Citroen C3 X αποτελεί το τελευταίο μοντέλο που θα γίνει μέλος της οικογένειας C3, σε μία προσπάθεια της γαλλικής εταιρείας να προσελκύσει και άλλες αγορές εκτός Ευρώπης. Από τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, φαίνεται πως οι τελευταίες δοκιμές γίνονται στον Αρκτικό Κύκλο της Σκανδιναβίας και είναι εντατικές.

Η μάσκα του C3 X αναμένεται να είναι παρόμοια με αυτή του νέου C3 με ουρά liftback, σαν αυτήν του C4 X. Επίσης, η απόσταση του δαπέδου από το έδαφος πρόκειται να είναι μεγαλύτερη συγκριτικά με τα «αδερφάκια» του, ενώ το συνολικό ντιζάιν θα είναι κάπως πιο αιχμηρό.

Το Citroen C3 είναι από τα δημοφιλέστερα supermini της ελληνικής αγοράς. Πως θα σας φαινόταν σε σεντάν;

Στο εσωτερικό, αναμένουμε το ταμπλό να είναι ίδιο με του νέου C3 με μία «ελεύθερη» οθόνη infotainment των 10 ιντσών στη μέση.

Advertisement
Advertisement

Το Citroen C3 X είναι σίγουρα εξελιγμένο και κατασκευασμένο βάσει της δοκιμασμένης αρχιτεκτονικής CMP και η πρώτη του και βασική έκδοση λογικά θα είναι αυτή με τον τρικύλινδρο των 1,2 λίτρων που αποδίδει 110 ίππους. Η Citroen θα δώσει την επιλογή σε αυτήν την έκδοση, είτε για μηχανικό είτε για αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το επερχόμενο μοντέλο μπορεί να δοκιμάζεται σε ευρωπαϊκά εδάφη, αλλά πρόκειται να λανσαριστεί σε δύο πολύ μεγάλες αγορές εκτός της Γηραιάς Ηπείρου. Συγκεκριμένα, θα διατεθεί στην Ινδία και τη Νότια Αμερική.

Η επίσημη παρουσίαση του Citroen C3 X αναμένεται στα μέσα του τρέχοντος έτους, αργότερα δηλαδή από όταν το προόριζε η γαλλική εταιρεία. Η περίοδος που θα λανσαριστεί σε Ινδία και Νότια Αμερική ακόμα δεν έχει γνωστοποιηθεί.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Citroen C3: Πρώτο σε πωλήσεις τον Ιανουάριο
Αυτά είναι τα πιο αγαπημένα μικρά SUV (+τιμές)
Τα 15 πιο φθηνά καινούργια αυτοκίνητα στην Ελλάδα